Dienst Ondersteuningsplan (D.O.P.)

Geen zitdag op vrijdag 26.01.2024

Elke 4e vrijdag van de maand (9 tot 12 uur)

Heb je omwille van je beperking nood aan ondersteuning? Ben je op zoek naar hoe een goed leven er voor jou kan uitzien? Dienst Ondersteuningsplan (D.O.P.) West-Vlaanderen vzw kan je in jouw zoektocht helpen.

Dienst Ondersteuningsplan ondersteunt personen met een beperking of een vermoeden van beperking in hun zoektocht naar een kwaliteitsvol leven en helpt hen uit te zoeken welke ondersteuning het meest geschikt is.

Samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn, helpt de D.O.P.-medewerker jou om jouw wensen en vragen duidelijk in kaart te brengen. Dit doen ze door hierover te spreken samen met jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn (familie, vrienden, buren, kennissen, ...). Als resultaat krijg je een ondersteuningsplan dat alle mogelijkheden op een rijtje zet. Als uit de gesprekken met de D.O.P. blijkt dat er een meer intensieve en frequente ondersteuning nodig is, dan kunt u samen met de medewerker daarvoor een Persoonsvolgend Budget (PVB) aanvragen. Het traject met D.O.P. kan maximum 1 jaar duren, met gemiddeld 12 contacten, en is gratis.

Meer info

Elke 4e vrijdag van de maand kan je tussen 9u - 12u langskomen in het Sociaal huis, Aartrijkestraat 11A of surf naar www.dop-wvl.be of mail naar info@dop-wvl.be