Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Op de kinderboerderij d' Oude Smelterij valt heel wat te beleven. Het domein van 4,5 hectare herbergt kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre, moestuin, fruittuin, boomgaard, bijenhal, demoplaats composteren en een mooie speeltuin.

De stad heeft er een samenwerkingsovereenkomst met De Proeftuin vzw voor een sociaal economieproject. Ze staan in voor de uitbating van de gezellige cafetaria en zonnig terras, het domeinonderhoud en de conciërgefunctie.

Het domein is ook het startpunt voor een mooie bewegwijzerde wandeling ‘Moereveld' van 7,5 km en vindt aansluiting op het fietsnetwerk Brugs Ommeland en is bovendien de startplaats en het eindpunt van een 10 km lange skeelerroute.

Verschillende verenigingen hebben er hun uitvalsbasis en huren er een lokaal voor hun vergaderingen of festiviteiten. Ook voor private feesten hebben verschillende formules. Duizenden leerlingen bezoeken jaarlijks een halve dag de kinderboerderij. Ze kunnen kiezen uit een ruime waaier van landbouw educatieve thema's.

We organiseren tal van activiteiten zoals boerderijkampen, den Uytkom (tweejaarlijks), schaapscheerfeest (tweejaarlijks), plattelandsdag, .... Op het domein staan ook 2 trekkershutten.

Het domein is gratis toegankelijk voor individuele bezoekers. Schoolgroepen vanaf 20 personen betalen voor een vrij bezoek (zonder activiteit) tijdens de schooluren, 1.5 euro per persoon per halve dag (Torhoutse groepen krijgen 05 euro korting). Om het domein niet te belasten, vragen we ook om vooraf te reserveren.

Dienst

Domein Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Adres
Ieperse Heerweg 5, 8820Torhout
Tel.
050 21 67 03
Fax
050 21 68 21
E-mail
kinderboerderij@torhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 9 tot 17 uur

Morgen

open van 9 tot 17 uur
Meer openingsuren