Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Op de kinderboerderij d' Oude Smelterij valt heel wat te beleven. Het domein van 4,5 hectare herbergt kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre, moestuin, fruittuin, boomgaard, bijenhal, demoplaats composteren en een mooie speeltuin.

De stad heeft er een samenwerkingsovereenkomst met De Proeftuin vzw voor een sociaal economieproject. Ze staan in voor de uitbating van de gezellige cafetaria en zonnig terras, het domeinonderhoud en de conciërgefunctie.

Het domein is ook het startpunt voor een mooie bewegwijzerde wandeling ‘Moereveld' van 7,5 km en vindt aansluiting op het fietsnetwerk Brugs Ommeland.

Verschillende verenigingen hebben er hun uitvalsbasis en huren er een lokaal voor hun vergaderingen of festiviteiten. Duizenden leerlingen bezoeken jaarlijks een halve dag de kinderboerderij. Ze kunnen kiezen uit een ruime waaier van landbouw educatieve thema's.

We organiseren tal van activiteiten zoals boerderijkampen, Schaapscheerfeest (tweejaarlijks), Plattelandsdag, .... Op het domein staan ook 2 boerderijhutten.

Het domein is gratis toegankelijk voor individuele bezoekers. Schoolgroepen vanaf 20 personen betalen voor een vrij bezoek (zonder activiteit) tijdens de schooluren, 3 euro per persoon per halve dag (Torhoutse groepen krijgen 1 euro korting). Om het domein niet te belasten, vragen we om op schooldagen vooraf te reserveren.

Honden zijn toegelaten aan de leiband maar niet in de stallen.

Dienst

Domein Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Adres
Ieperse Heerweg 5, 8820Torhout
Tel.
050 21 67 03
Fax
050 21 68 21
E-mail
kinderboerderij@torhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 9 tot 18 uur

Morgen

open van 9 tot 18 uur
Meer openingsuren