Kampen op de kinderboerderij

Op de kinderboerderij worden kampen georganiseerd voor kleuters, kinderen van de lagere school en jongeren. 

Voorwaarden

Kleuters dienen gewoon te zijn om volledige dagen school te lopen en moeten zindelijk zijn (pampervrij). 

Kinderen die op 1 september naar het eerste leerjaar gaan, schrijven in de zomervakantie in voor de kleuterkampen. 

Kinderen van de lagere school mogen maximum 1 (boerderij)kamp per vakantie volgen per jaar. 

Procedure

Info, vrije plaatsen en inschrijvingen via de webshop.

Half januari (exacte datum kan je vinden op de webshop) starten de inschrijvingen eerst voor de boerderijkampen op de kinderboerderij voor de kinderen van de lagere school. Wees er snel bij want de boerderijkampen voor de lagere school zijn snel volzet! Kom je op de wachtlijst terecht, dan is de kans niet groot dat je kind er nog bij kan zijn. We kunnen geen plaatsen bij creëren. Enkel als er kinderen wegvallen komt er een plaatsje vrij. Heb je in de eerste 2 weken geen bericht ontvangen, dan moet je helaas op zoek naar een ander kamp of andere periode. 

Een half uur later starten de inschrijvingen voor de kleuterkampen. Is het kamp van je keuze volzet, schrijf je dan zeker in op de wachtlijst. We geven hierbij wel voorrang voor de eerste 5 kleuters waarvan hun broer of zus ingeschreven is voor een boerderijkamp. Staat je kleuter op de wachtlijst en is broer of zus ingeschreven voor een ander kamp op de kinderboerderij in dezelfde periode, stuur dan onmiddellijk een mail naar het Vrijetijdshuis met vermelding van het kamp waar de broer of zus is ingeschreven. De kleuters die op de wachtlijst staan krijgen dan voorrang om in dezelfde periode met broer of zus naar een kampen te komen. Na de inschrijving sturen we je dan een factuur. Na betaling is je inschrijving definitief.

Annulatieregeling 

  • Tot 1 maand voor de activiteit: 90 % terugbetaling.
  • Tot twee weken voor de activiteit : 50 % terugbetaling.
  • Minder dan twee weken voor de activiteit: geen terugbetaling.
  • Tijdens de activiteit gedeeltelijke afwezigheid wegens ziekte: 
    • Wanneer men meer dan de helft niet kon deelnemen: 50 % terugbetaling bij aflevering doktersattest.
    • Indien men minstens de helft wel kon deelnemen: geen terugbetaling.

Het lokaal bestuur kan tot 3 weken voordien het kamp annuleren als er slechts 15% bezetting is. Als het kamp niet doorgaat stort de stad het volledige inschrijvingsbedrag terug.

Kleuters

Het lokaal bestuur organiseert de kleuterkampen met een externe partner. Onze kampen staan open voor kleuters op voorwaarde dat ze gewoon zijn om volledige dagen school te lopen en zindelijk zijn (pampervrij). Opgelet: dit zijn geen boerderijkampen. Wel leuke crea-, expressie-, sport- en speelactiviteiten. 

In de krokusvakantie organiseren we een boerderijtweedaagse voor kleuters. 

Bedrag

Kansen tarief

Bij alle activiteiten van de Kinderboerderij wordt het kansentarief toegepast. Indien je denkt recht te hebben op een uitpas met kansentarief, neem dan contact op met het sociaal huis. https://www.torhout.be/sociaal-huis

Wat meebrengen

De ouders krijgen een paar weken voor het kamp een mail met daarin de praktische info voor het kamp en wat de kinderen best meebrengen. 

Meer info

Toettoet

Er wordt sinds 2023 geen toettoet meer voorzien. 

Hulp bij inschrijvingen

Tijdens de inschrijvingen zijn we telefonisch beschikbaar in het Vrijetijdshuis van 19 tot 20 uur op het nummer 050 22 07 70. Je kan op dat moment niet inschrijven aan de balie, dat kan wel tijden de normale openingsuren van het Vrijetijdshuis.

Tips voor een vlotte inschrijving!

VOORAF: Log vooraf al eens in via webshop.torhout.be met het account van de ouder die het kind gaat inschrijven en het kamp betaald. Kijk of je kinderen aan jou account gekoppeld is. Is dit niet zo en lukt het je niet om dat zelf te doen, neem dan contact op met het vrijetijdshuis of met de Kinderboerderij. 

COMPUTER: Gebruik een computer met vaste internetaansluiting (geen wifi).
Er kunnen 120 personen tegelijk inschrijven. Daarna kom je op een wachtlijst terecht en moet je
wachten tot iemand anders klaar is. Wacht je beurt af, probeer niet telkens opnieuw, want dan
vertraag je het programma en je komt telkens terug onderaan de wachtlijst terecht.

BETALING BINNEN DE 30 MINUTEN: Na selectie van de gewenste activiteit (waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn), hebt je 30 minuten tijd (bv. om een andere inschrijving te doen). Binnen die tijd moet je verdergaan naar ‘Betalen’, als je op betalen klikt is je plaats gereserveerd. Is er iets foutgelopen met de betaling, dan kan je bij een volgende poging de melding krijgen ‘deze persoon is al ingeschreven’. Neem dan contact op met onze diensten zodat de betaling toch in orde kan gebracht worden.
Let op: pas als je alle stappen hebt doorlopen en bevestigd (klik op betalen) ben je zeker van je plaats(en).

Hou volgende zaken bij de hand: rijksregisternummer en paswoord, bankkaart en kaartlezer.
Je moet onmiddellijk betalen. De betaling gebeurt in een beveiligde omgeving met een gewone bankkaart (geen visa). Na betaling krijg je een bevestigingsmail van je inschrijving.

Om de kwaliteit van onze kampen hoog houden, is het aantal deelnemers beperkt.