Huis van het Kind

 
Tal van organisaties binnen onze stad ondersteunen ouders en kinderen in het beantwoorden van vragen rond ontwikkeling, gezondheid of de opvoeding.

Het Huis van het Kind Torhout is een samenwerkingsverband tussen diensten die werken met en voor kinderen en gezinnen. Door dit samenwerkingsverband proberen we het hulpaanbod van deze diensten op elkaar af te stemmen in functie van de opvoedingsvragen.

Dit houdt in: 

  • Op regelmatige basis overleg organiseren met hulpverleners die actief werken rond opvoeding van kinderen, en zo nagaan hoe het hulpverleningsaanbod beter op elkaar kan worden afgestemd. Hierbij staan competentie- en efficiëntieverhoging centraal.
  • Jaarlijks gerichte acties op touw zetten voor de Torhoutse bevolking met kinderen. Bijvoorbeeld infoavonden, spelnamiddagen, kindervoorstellingen… Met aandacht voor de maatschappelijk meest kwetsbare gezinnen.
  • Regelmatig de bevolking informeren over bestaande en nieuwe initiatieven. Bijvoorbeeld via het stadsmagazine 'Sparresprokkels', de opmaak van een jaarkalender waarbij alle actoren hun activiteiten kunnen onderbrengen, enz.

Voor meer vragen, kunt u terecht bij de coördinator van het Huis van het Kind, Stefanie Callewaert (stefanie.callewaert@torhout.be of 050 22 12 33) of bij één van de partners van het Huis van het Kind:

Dienst

Sociaal Huis

Adres
Aartrijkestraat 11/A, 8820Torhout
Tel.
050 22 12 33
Fax
050 21 70 86
E-mail
sociaal.huis@torhout.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten (Nationale feestdag)

Morgen

Op afspraak 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur

Enkel op afspraak

Meer openingsuren