Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 17 april gooien alle kinderen hun huiswerk aan de kant en trekken ze naar buiten voor de Buitenspeeldag! Van 13 tot 17 uur zijn alle kinderen, samen met hun (groot)ouders, welkom aan het nieuwe speelbos op het provinciedomein d'Aertrycke.

Provinciedomein als kinderparadijs

Het grote provinciedomein d'Aertrycke is voor vele gezinnen al jaren de favoriete plaats om van de buitenlucht te genieten. Ook kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Juist voor hen is er aan de kant van Wijnendale een speelbos geplant. De opening van deze grote speelzone, geïnstalleerd door de Provincie West-Vlaanderen, is absoluut de kers op de taart. Dit geheel zetten we op Buitenspeeldag in de spotlights met heel wat activiteiten en workshops.

Speelaanbod van jewelste

Op woensdagmiddag 17 april valt er héél wat te beleven. Er zijn springkastelen en opblaasattracties en je kan mee soep maken. Je kan samen met de andere kinderen een dorp opbouwen onder leiding van twee acteurs of je kan je uitleven op speelgoedtractors. Ga mee met de gidsen van Natuurpunt op zoek naar verschillende organismen. Misschien maak jij wel het mooiste weefsel tussen de bomen?

Eten en drinken

Bij aankomst kan je een stempelkaart ophalen aan de ingang. Bij de begeleide activiteiten kan je je kaart laten afstempelen. Heb je vier stempels? Dan kan je genieten van een gezonde snack aangeboden door Tordale. Waterflessen kunnen gratis gevuld worden. Voor de liefhebbers van een drankje zal er ook een bar aanwezig zijn op het terrein.

Kom met de fiets!

We raden iedereen aan om met de fiets te komen. Via de Groene 62 kan je de doorsteek maken naar het provinciedomein. Een veilige, groene en actieve manier van verplaatsen dus. Er zullen voldoende fietsparkeerplaatsen voorzien worden. Bovendien zal de fietsbieb aanwezig zijn om hun aanbod in Torhout kenbaar te maken!