Buitenspeeldag

Buitenspeeldag Torhout op woensdag 20 april


Op woensdagnamiddag 20 april gooien alle kinderen hun huiswerk aan de kant en trekken ze naar buiten voor de terugkeer van Buitenspeeldag! Van 13 tot 17 uur zijn alle kinderen, samen met hun (groot)ouders, welkom op provinciedomein d'Aertrycke.

Provinciedomein als kinderparadijs

Het grote provinciedomein d'Aertrycke is voor vele gezinnen al jaren de favoriete plaats om van de buitenlucht te genieten. Ook kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Specifiek voor hen is er aan de kant van Wijnendale een speelbos geplant in 2018 en een paar jaar later kwamen er kleine speeltoestellen achter het kasteel. De opening van de grote speelzone (geïnstalleerd door de provincie) is absoluut de kers op de taart. Dit geheel zetten we op Buitenspeeldag in de spotlights met heel wat activiteiten en workshops.

Speelaanbod van jewelste

Woensdagnamiddag 20 april valt er héél wat te beleven. Er zijn springkastelen en opblaasattracties, je kan sleutelhangers knutselen of koken op open vuur, je kan samen met de andere kinderen een dorp opbouwen onder leiding van twee acteurs of je kan je uitleven op speelgoedtractors. Misschien wil jij wel mee op ontdekking in de wondere wereld van ridders en jonkvrouwen of wil je eerder creatief aan de slag? Dat en nog veel meer kan je komen beleven.

Eten & drinken

"Bij aankomst kan je een stempelkaart ophalen bij de centrale tent", legt schepen van jeugd Lieselotte Denolf uit. "Bij de begeleide activiteiten kan je je kaart laten afstempelen. Heb je vier stempels, dan kan je genieten van een heerlijke pannenkoek aangeboden door Tordale." Dien je deze stempelkaart daarna in aan het centrale punt, dan maak je bovendien kans op een heus buitenspeelpakket! Waterflessen kunnen gratis gevuld worden. Voor de liefhebbers van een drankje of hapje opent 't Koetshuys de deuren. 

Fiets!

Schepen van sport Rita Dewulf is minstens even enthousiast: "We hopen dat er heel wat gezinnen afzakken naar deze Buitenspeeldag. We raden iedereen aan om met de fiets te komen. Via de Groene 62 kan je de doorsteek maken naar het provinciedomein. Een veilige, groene en actieve manier van verplaatsen dus." Er zullen voldoende fietsparkeerplaatsen voorzien worden. Bovendien zal de fietsbieb aanwezig zijn om hun aanbod in Torhout kenbaar te maken!