Speelpleinwerking: praktische info

Speelpleinwerking De Warande 2024

Tijdens de paas- & zomervakantie gooit Speelpleinwerking De Warande de deuren opnieuw open voor tonnen spelplezier! Meer informatie hierrond zal je op deze pagina terugvinden.

We lijstten alvast de praktische zaken voor je op. 

Wanneer? 

Er is elke werkdag tijdens de paas- en zomervakantie speelpleinwerking van 9 tot 17 uur. Er is vooropvang mogelijk tussen 7 en 9 uur. Na-opvang is er ook van 17 tot 18 uur.

Kinderen kunnen zowel volle, als halve dagen komen spelen. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf tussen 7 en 10 uur en tussen 13 en 14 uur. Voorinschrijven is niet nodig!

Kalender 2024

  • Paasvakantie: elke weekdag van 1 tot 14 april, met uitzondering van 1 april.
  • Zomervakantie elke weekdag van 1 juli tot en met 31 augustus. Met uitzondering van 21 juli en 15 augustus.

Waar? 

De speelpleinwerking gaat steeds door op speelplein De Warande, ingang via Warandestraat 4 (site Leda). 

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. 

Ontdek hier waar de ingang precies is: 

Wie?

Op het speelplein zijn alle kinderen welkom.

Iedereen tussen 3 en 15 jaar kan komen ravotten tijdens de speelpleinwerking, zowel kinderen van binnen, als buiten Torhout.

Kinderen met een zorgvraag of een beperking, zijn ook welkom. Toch vragen we in dit geval even contact op te nemen met ons, om de mogelijkheden te bekijken. We houden namelijk ook rekening met de draagkracht van ons animatorenteam.

Voor tieners tussen 12 en 15 is er een aparte tienerwerking op het speelplein. 

Inschrijven

Voor de reguliere speelpleinwerking is vooraf inschrijven niet nodig. Je komt gewoon naar de speelpleinwerking en betaalt per dag in de inschrijvingscontainer.

Inschrijven voor uitstappen kan via de webshop of in de inschrijvingscontainer. Voor uitstappen is vooraf inschrijven wél verplicht!

Prijs

Een volle dag speelpleinwerking kost 6,5 euro. Wie enkel in de voor- of namiddag komt spelen, betaalt 3,25 euro voor een halve dag. In deze prijs is per halve dag een tussendoortje inbegrepen

Voor een uitstap gelden aparte prijzen. De prijs van een uitstap is exclusief het deelnamegeld van de speelpleinwerking. 

Sociaal tarief is mogelijk: houders van een UiTPAS met kansentarief hebben recht op 80% korting. Voor meer info hierover, klik rechts op 'Sociaal Tarief'.

Eten

Kinderen kunnen in de kantine hun eigen lunchpakket opeten. Er zijn geen warme maaltijden voorzien. In de kantine is er gratis water en voor 1 euro kan je verse soep bijbestellen.

In de voormiddag wordt een gezonde versnapering voorzien: groente of fruit met water. In de namiddag is er voor alle kinderen een koek en drankje voorzien.

Uitstappen

Wekelijks organiseren we uitstappen per leeftijdsgroep. Wie wil deelnemen aan de uitstappen moet vooraf inschrijven! De prijs voor een uitstap is exclusief het deelnamegeld van de speelpleinwerking (3,25 euro voor een halve dag of 6,5 euro voor een volledige dag). Ook wanneer er een uitstap gepland staat, is er gewoon speelpleinwerking op De Warande.

Contact

Heb je nog steeds praktische vragen over de speelpleinwerking? Contacteer ons gerust 050 22 20 14, speelplein.de.warande@torhout.be of via Facebook. We helpen je graag verder, want we willen tenslotte dat alle kinderen een fantastische vakantie kunnen beleven op De Warande.

Meer info

Je kan een deel van het inschrijvingsgeld voor speelpleinwerking terugkrijgen via de belastingen. Voor meer informatie, klik rechts op 'Fiscale attesten'. Daarnaast betalen ook de meeste mutualiteiten een bedrag terug. Voor meer info, klik rechts op 'Attesten mutualiteit'.