Speeldomein De Warande

Naast de talrijke wijkspeelpleintjes vind je in Torhout ook een groot omheind speelplein: De Warande.

Dit domein wordt tijdens de paas- en zomervakantie gebruikt door de speelpleinwerking. Verder vertoeven ook mountainbikers en andere verenigingen regelmatig in dit bosrijk gebied. Ook kinderen met hun ouders zijn tijdens de openingsuren welkom op dit openbaar, avontuurlijk speelplein. Komen spelen tijdens de openingsuren is gratis.

Openingsuren

Het domein is sinds september 2020 opnieuw geopend op woensdagmiddag, zaterdagmiddag, zondagmiddag en feestdagen, telkens van 13 tot 18u. 

Er werd beslist om speelplein De Warande ook open te houden in de wintermaanden. Zo kunnen we ook tijdens de coronacrisis veilig buiten spelen.

Verjaardagsfeestjes kunnen zolang ze voldoen aan de algemene coronamaatregelen. Je kan het domein hier niet voor afhuren, kom ravotten tijdens de openingsuren.


Na de herfstvakantie gaat De Warande in winterslaap zodat het domein de tijd krijgt zich te herstellen (opgelet: uitzonderlijk geopend vanwege de coronamaatregelen). Vanaf de paasvakantie is het domein weer helemaal klaar om jullie te ontvangen.


Kinderen die het domein bezoeken worden steeds vergezeld van een volwassene. Eigen drank en picknick zijn toegelaten. Vuilbakken zijn voldoende aanwezig om het domein proper achter te laten.

Tordale Café

Tordale café is dit jaar uitzonderlijk gesloten omwille van de coronamaatregelen.

Opgelet!

Tijdens de paas- en zomervakantie is speelplein De Warande exclusief toegankelijk voor de speelpleinwerking.

Concreet betekent dit dat het domein van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur enkel toegankelijk is voor deelnemers van de speelpleinwerking, behalve op woensdagmiddag.
Op zaterdag, zondag en feestdagen kan u wel terecht op het domein van 13 tot 18 uur.

Domein reserveren

Als Torhoutse vereniging of organisatie is het mogelijk om het domein en/of de infrastructuur voor een beperkte periode af te huren. Voorwaarden en prijzen vind je in het gebruiksreglement dat je hieronder kan downloaden.

Reserveren kan via e-mail.
Mail naar speelplein.de.warande@torhout.be & wij helpen je op weg.

Bedrag

Een bezoek aan De Warande is gratis.

Verenigingen, scholen, organisaties... kunnen het domein afhuren. Dit is niet mogelijk voor privéfeesten en/of activiteiten van commerciële aard. De prijzen worden opgedeeld per categorie.

  Buitenterrein Kleuterblok cafetaria (niet van 1 mei tot 31 september) MTB occasionele fietsactiviteiten
cat. 1 GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
cat. 2a €10 €13 €13 €25 €10
cat. 2b €5 €6,5 €6,5 €12,5 €5
cat. 3 €15 €20 €20 €37,5 €15
cat. 4 €30 €40 €40 €75 €30
cat. 5 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Categorie 1: stadsdiensten en Torhoutse stedelijke adviesraden als organisator

Categorie 2a: erkende Torhoutse verenigingen, Torhoutse scholen, personen met een beperking (+66% erkenning riziv) en verenigingen voor personen met een beperking

Categorie 2b: erkende Torhoutse verenigingen met jeugdwerking die een activiteit organiseren voor uitsluitend de doelgroep jeugd, personen met een beperking (verminderde zelfredzaamheidsgraadvan zeven punten of hoger) en verenigingen voor personen met een beperking. (Niet voor private feestelijkheden en/of fuiven en/of activiteiten van commerciële aard.)

Categorie 3: inwoners van Torhout (niet voor private feestelijkheden en fuiven) en niet erkende Torhoutse verenigingen, Torhoutse kinderopvanginitiatieven, koepelorganisaties waar stad Torhout lid van is, studenten die dagonderwijs volgen in Torhout. (niet voor private feestelijkheden en fuiven)

Categorie 4: niet-Torhoutse verenigingen, niet-Torhoutse scholen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden waar Torhout lid van is en niet inwoners (niet voor private feestelijkheden en fuiven)

Categorie 5: commerciële organisaties, organisatoren van private feestelijkheden en fuiven