Ontwerpteam

LOLA-LIST-Sweco

Het Lokaal Bestuur Torhout stelt graag het team voor dat instond voor de opmaak van het Masterplan van de stadskernvernieuwing. 'LOLA-LIST-Sweco', een samenwerkingsverband tussen een Nederlands, Frans en Belgisch bureau, kwam na een grondige selectieprocedure als sterkste uit de bus en werd officieel aangesteld om uitvoering te geven aan de opdracht.

Masterplan voor Torhout marktstad

De stadskernvernieuwing van Torhout biedt een bijzondere kans om een duurzame verbetering tot stand te brengen dat het beste in Torhout naar boven haalt. Met investeringen in de centrale publieke ruimte (markt en omgeving) én het verborgen groen van de stad willen we Torhout aantrekkelijker maken voor al haar inwoners en bezoekers, van jong tot oud.

LOLA-LIST-Sweco profileert Torhout als marktstad, het heeft aandacht voor de verbindingen tussen stad en platteland en legt de nadruk op ontwerpkwaliteit. Het Masterplan focust op de plekken waar verandering ook echte verbetering kan betekenen en haalbaar is. Zo is voor het ontwerp van het marktplein de wekelijkse markt het sturende element. Daarnaast stellen ze voor om zeven plekken te transformeren tot verborgen tuinen en willen ze van het oude stadhuis een volkspaleis maken voor iedereen.