Bewonerskaart

Wil je meer weten over de parkeerkaarten voor medici en aannemers? Klik hier

Vraag hier je digitale bewonerskaart aan

Woon je in een zone van betalend parkeren, blauwe zone of bewonerszone? Dan kan je een bewonerskaart aanvragen. Hiermee kan je gratis parkeren op vrije parkeerplaatsen dichtbij je huis.

Vanaf 1 april 2021 worden nieuwe bewonerskaarten of kaarten die vernieuwd worden gedigitaliseerd. Een bewonerskaart aanvragen doe je via het parkeerbedrijf Indigo/Streeteo en niet langer via het lokaal bestuur.

Voorwaarden

Om een bewonerskaart te krijgen, moeten zowel de wagen, als de aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Als aanvrager moet je:

  • In een blauwe zone, bewonerszone of zone van betalend parkeren wonen;
  • Ingeschreven zijn in het bevolkingsregister van Torhout op het adres waarvoor je de bewonerskaart aanvraagt;
  • Het juiste rijbewijs hebben voor de wagen waarvoor je de kaart aanvraagt.

De wagen waarvoor je de kaart aanvraagt moet ingeschreven zijn op je naam. Rij je met een leasingwagen of een bedrijfswagen? Dan moet je bewijzen dat je de wagen permanent ter beschikking hebt. Dit kan door middel van een attest van de werkgever.

Een bewonerskaart is geldig voor één jaar.

Vanaf 1 april 2021 kan je maximum twee bewonerskaarten per adres aanvragen. Per kaart kan er maximum één nummerplaat gekoppeld worden.

Procedure

De digitale bewonerskaarten worden verdeeld door het parkeerbedrijf Indigo/Streeteo. De aanvraag gebeurt via hun website: https://be.streeteo.com/nl/ParkingCards/TOOW

Parkeerkaarten voor deelvoertuigen zijn gratis en worden moeten ook aangevraagd worden via bovenstaande website.

Wil je de toestand van je dossier, je betalingen, je gegevens… controleren? Dit kan eenvoudig via 'Mijn dossier' op https://be.streeteo.com/nl/ParkingCards/TOOW. Meld je aan en raadpleeg je persoonlijke gegevens (zie afbeelding hiernaast).

Bedrag

Vanaf 1 april 2021 betaal je 24 euro per jaar voor de eerste kaart. De tweede kaart kost 175 euro per jaar.

Wat meebrengen

Aangezien de kaart gekoppeld is aan de nummerplaat van je wagen, moet je bij de aanvraag het inschrijvingsbewijs van je wagen en je identiteitskaart voorleggen.

Als je met een leasing- of bedrijfswagen rijdt, toon je via een attest van de werkgever aan dat je de gebruikelijke bestuurder bent.