Gemeentelijke parkeerkaarten

Wil je meer weten over bewonerskaarten? Klik hier

Soms moeten wagens langere tijd geparkeerd kunnen worden in een zone waar parkeerduurbeperkingen gelden. Om aan deze noodzaak tegemoet te komen heeft het lokaal bestuur volgende gemeentelijke parkeerkaarten ingevoerd:

  • de gemeentelijke parkeerkaart voor medici
  • de gemeentelijke parkeerkaart voor aannemers
  • de gemeentelijke parkeerkaart voor voertuigen voor autodelen

Deze kaarten hebben elk een specifiek doel en dus ook een specifieke kostprijs.

Procedure

  • Ben je huisarts, kinesist of thuisverpleegkundige? Dan kun je een parkeerkaart voor medici aanvragen. De parkeerkaart voor medici laat je toe zonder beperkingen op de parkeerduur kosteloos te parkeren in alle zones met parkeerduur beperkingen. Je betaalt 30 euro voor deze kaart. Je kan maximum één nummerplaat per kaart koppelen. Vraag je digitale kaart aan via https://be.streeteo.com/nl/ParkingCards/TOOW.
  • Geregistreerde aannemers (zelfstandig of onder firmanaam) die regelmatig werken moeten uitvoeren in de zones met parkeerduurbeperkingen kunnen één of meer aannemerskaarten aanschaffen. Met een aannemerskaart kun je zonder beperkingen op de parkeerduur kosteloos parkeren in alle zones waar beperkingen op het gebied van parkeerduur van toepassing zijn. De kaart heeft een geldigheidstermijn van 3, 6 of 12 maand en kost respectievelijk 100, 175 of 300 euro. In principe moet de kaart minstens 3 dagen op voorhand aangevraagd worden maar voor dringende gevallen kan dit ook de dag zelf (behalve de zaterdag). Deze kaart wordt uitgereikt door de dienst ruimte van het lokaal bestuur.
  • Er kan een parkeerkaart voor deelvoertuigen aangevraagd worden. De parkeerkaart laat je toe zonder beperkingen op de parkeerduur kosteloos te parkeren in alle zones met parkeerduur beperkingen. Deze kaart is gratis en moet aangevraagd worden via https://be.streeteo.com/nl/ParkingCards/TOOW

Wat meebrengen

Een parkeerkaart is gekoppeld aan je wagen. Daarom heb je bij de aanvraag je identiteitskaart en het inschrijvingsbewijs van je wagen nodig.

Vraag je een kaart aan voor een bedrijfsvoertuig of leasingwagen? Dan moet je bij de aanvraag ook een attest van bestendig gebruik voorleggen. Dit attest kan je krijgen via je werkgever of leasingmaatschappij.

Medici moeten een bewijs mee hebben dat ze tot de doelgroep behoren (diploma, RSZ-attest,...).

Aannemers moeten een bewijs mee hebben dat ze als aannemer geregistreerd zijn.

Autodelers moeten een bewijs mee hebben dat ze tot de doelgroep behoren (ingeschreven bij een erkende autodeelorganisatie).