Vierde graad woordkunst

Dramalab vierde graad

In dramalab leer je genieten van woordkunst! Het kunstvak sluit nauw aan bij de praktijk. We gaan samen naar (theater)voorstellingen waarbij het belangrijkste uitgangspunt het verruimen van onze ervaringswereld is. Jullie spelen zelf niet mee in deze theatervoorstellingen, maar gaan bewust leren kijken en luisteren. Hoe hebben beeldhouwers, schilders, schrijvers en theatermakers eeuwenlang geprobeerd om hun realiteit te vormen tot woord of beeld? En meer nog ... wat kunnen wij van hen leren?

Acteren

Kies samen met je leraar een toneelstuk, analyseer de teksten, kruip in de huid van een personage, gebruik je creativiteit en sta op een podium. Je maakt gebruik van de technieken die je de voorgaande jaren hebt geleerd en toont het aan je publiek.

Verteltheater

In dit vak blijf je je verder verdiepen in de kunst van het spelen/vertellen. Het grote verschil met het vak Acteren is dat je in verteltheater altijd jezelf blijft, je spreekt naar het publiek, en gaat soms in interactie met hen. De nadruk in verteltheater ligt op natuurlijk spreken, geloofwaardig zijn en vanuit een persoonlijke motivatie een tekst tot bij het publiek brengen.

In de vierde graad woord volg je 1 uur per week dramalab en 1 uur per week acteren en/of verteltheater!

Nieuw! Optie Schrijver

Schrijf je graag en zit je met een hoofd vol verhalen, flitsende dialogen of poëtische verzen? 

In het nieuwe vak schrijven krijg je de kans om je schrijftalent te ontwikkelen en ga je op zoek naar een persoonlijke schrijfstijl die jou het beste ligt. In een gemoedelijke sfeer laat je je inspireren door gevestigde auteurs én door je medecursisten en ontdek je nieuwe manieren om jouw eigen creatieve ideeën om te zetten in een tekst. 

Zonder voorkennis in de woordkunst kan je je vanaf 15 jaar inschrijven in de kortlopende studierichting Schrijver:

 

  • 2u/week creatief schrijven
  • Ontmoetingen met schrijvers en spelers