Vierde graad woordkunst

  • 2 of 3 uur les per week

Je volgt verplicht... Daarnaast kies je 1 OF 2 lestijd (en) uit de volgende vakken
1u/week dramalab 1u/week verteltheater
1u/week theater


Dramalab 

We gaan samen naar (theater)voorstellingen waarbij het belangrijkste uitgangspunt het verruimen van onze ervaringswereld is. Jullie spelen zelf niet mee in deze theatervoorstellingen maar gaan bewust leren kijken en luisteren. Hoe hebben beeldhouwers, schilders, schrijvers en theatermakers eeuwenlang geprobeerd om hun realiteit te vormen tot woord of beeld? En meer nog ... wat kunnen wij van hen leren?

Verteltheater 

In dit vak blijf je je verder verdiepen in de kunst van het spelen/vertellen. Het grote verschil met het vak Theater is dat je in verteltheater altijd jezelf blijft, je spreekt naar het publiek, en gaat soms in interactie met hen. De nadruk in verteltheater ligt op natuurlijk spreken, geloofwaardig zijn en vanuit een persoonlijke motivatie een tekst tot bij het publiek brengen. 

Theater

Kies samen met je leraar een toneelstuk, analyseer de teksten, kruip in de huid van een personage, gebruik je creativiteit en sta op een podium. Je maakt gebruik van de technieken die je de voorgaande jaren hebt geleerd en toont het aan je publiek.

Projectklas

Voor de hongerige leerling is er de mogelijkheid om als extra uur de projectklas te volgen.

In de projectklas wordt projectmatig gewerkt.
Dit keuzevak is er voor leerlingen vanuit alle domeinen uit de vierde graad, die kiezen voor een domeinoverschrijdende en creatieve aanpak!
Je houdt ervan muziek, woord, dans en beeldende kunsten te combineren?
je houdt van 'outside the box'- denken? Dan moet je de Projectklas kiezen als extra les. 

(spoel door naar 14 min 45 sec)