Unieke zorg voor alle leerlingen

Muziek op maat

Zorguurtje muziek

We bieden voor elke leerling die achterstand oploopt omwille van ziekte of afwezigheid een zorguurtje aan. Op vraag of na voorstel van de leerkracht, kan elke leerling tijdens dat uur individuele begeleiding krijgen.


Muziekatelier op maat

In de lessen muziekatelier op maat ontvangen we kinderen met heel specifieke leerbehoeften. Een traject op maat wordt opgemaakt in samenspraak met de leerkracht, leerling en ouder. De leerdoelen worden aangepast aan de noden van de leerling.

Leerlingen met ambitie domein muziek

Jong talent of leerlingen die ambitie hebben om hoger Kunstonderwijs te gaan volgen, willen we extra ondersteunen.
In de 4de graad kun je een dubbel traject volgen zodat er meer lestijd is voor instrument. Er is ook mogelijkheid tot het spelen van kamermuziek met gemotiveerde medeleerlingen.

Nieuw dit jaar is het vak EMP. In Elektronische Muziek Productie kunnen leerlingen terecht die meer uitdaging wensen in de wereld van de elektronische muziek. Je leer er werken met DAW, zoals Ableton Live.
Je krijgt er tools en leert complexe technieken voor het maken van professioneel klinkende muziek.

Je kan je extra goed voorbereiden op het ingangsexamen en de notenleer wat bijschaven via bijlessen gegeven door Kathy Maes. Zo start je met een stevige basis aan je studies in het hoger Kunstonderwijs.

Beeld op maat

Volwassenen met beperking worden al dan niet met hun begeleider in dit atelier op een bijzondere wijze begeleid.

Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften

Bij inschrijving kun je aangeven of er specifieke onderwijsbehoeften zijn. Ons zorgbeleid maakt het mogelijk om het leerplan of de leercontext aan te passen waar nodig.