Tweede graad beeldende en audiovisuele kunsten

Jongeren

  • 2 uur beeldatelier

 OF

  • 2 uur animatiefilm

Vanaf 8 jaar 

In de lessen Beeldatelier maak je kunstwerken en leer je experimenteren, ontdekken, verbeelden, zelfstandig werken en initiatief nemen met allerlei materialen. Je leert er ook respect hebben voor elkaar en voor het werk van anderen. En natuurlijk volgt er op het einde een echte tentoonstelling waarin je je eigen originele werken aan anderen toont!

Je zelfgemaakte werkjes, op een creatieve manier tot leven wekken op het scherm. Je leert de camera hanteren en werken met software waarmee je de eerste stappen kan wagen in de wereld van de film. Dat is wat je zal leren in animatiefilm!

In de A-groep zal je de basis leren en is bedoeld voor de startende leerlingen. De B-groep is voor jongeren die al iets meer kennen van animatiefilm.Klik hier om naar het youtube kanaal van de klas animatiefilm te gaan!

Volwassenen met een beperking

  • 2 uur beeldatelier keramiek voor volwassenen met een beperking
    OF
  • 2 uur beeldatelier schilderen en tekenen voor volwassenen met een beperking

Volwassenen met een beperking kunnen terecht in onze beeldateliers schilderen en tekenen of keramiek. We hebben 3 ateliers in Torhout en 1 atelier in Zedelgem. De vzw De Andere Academie staat mee in voor de ondersteuning én werkt hard om hen een plaats te geven om tentoon te stellen. Verschillende keren per jaar komen ze naar buiten met hun kunstwerken.