Eerste graad speelatelier

  • 1 uur speelatelier¬†

6 of 7 jarigen 

Je leert metrum en ritme aanvoelen, leert kennis maken met de verschillende muziekinstrumenten en komt in contact met leuke woord- en bewegingsspelletjes. Speelatelier is de perfecte voorbereiding op muziekatelier.

  • 1 uur speelatelier CML

In dit speelatelier wordt gewerkt vanuit de methode CML (Children's Music Laboratory). Je leert op een speelse manier liedjes zingen, ritmische spelletjes, vingeroefeningen, versjes en choreografieën. Het innerlijke gehoor, de stem, de fijne en grove motoriek, het geheugen, zelfcontrole en discipline komen aan bod. In deze les wordt de participatie van een (groot) ouder aangemoedigd.

  • 1 uur speelatelier de Flierefluiter

Voor 5-6 jarigen is dit een leuke beginnersmethode. Eenvoudige tekeningen van visjes helpen je op weg om de blokfluit te ontdekken. Door geluiden na te bootsen en verhaaltjes uit te beelden leren de kinderen op een speelse manier verschillende soorten blaastechnieken aan. Er wordt creatief vanuit de kinderlijke belevingswereld gewerkt: verhalend, speels en gericht op het zelf doen. In de lessen leren de kinderen spelenderwijs de muzikale aspecten en dualiteiten als hoog-laag en snel-langzaam. Dit wordt verwerkt in liedjes en muzikale activiteiten waarbij ook gebruik wordt gemaakt van materialen en een variëteit aan muziekinstrumentjes.