Derde graad woordkunst

  • 2 uur les per week

Jongeren

1 uur dramastudio 1 uur speltheater

Volwassenen

Ben je 15 jaar of ouder dan kom je meteen in een aparte groep met volwassenen.

1 uur dramastudio 1 uur speltheater voor volwassenen

OF

1 uur dramastudio 1 uur verteltheater voor volwassenen

Dramastudio

De creatieve verbeelding, spontaniteit, alertheid en impulsexpressie leer je ontdekken via speloefeningen. Er wordt geoefend op improvisatie en samenspel. Je leert er bewust omgaan met lichaamstaal, ademhaling en het vertalen van emoties in theater. 

Speltheater

Het accent ligt in speltheater vooral op spelplezier en transformatie. Samen met de leraar ga je op zoek naar een toneelstuk, analyseer je de tekst, kruip je in de huid van het personage, gebruik je creativiteit, probeer je verschillende acteertechnieken uit en sta je op een podium.
In dit proces is er aandacht voor de persoonlijkheid en de visie van de speler. Teksten moeten gememoriseerd worden in functie van een afgewerkt toonmoment.

Verteltheater voor volwassenen (NIEUW)

Als je kiest voor verteltheater, dan verdiep je je in de kunst van het spelen én vertellen. Het grote verschil met het vak theater is dat je in verteltheater altijd jezelf blijft. Je spreekt naar en maakt bewust contact met het publiek. Soms ga je ook in interactie met hen.

De nadruk in verteltheater ligt op natuurlijk spreken, geloofwaardig zijn en vanuit een persoonlijke motivatie en creativiteit een tekst tot bij het publiek brengen. Er is steeds een analyse van een tekst vooraleer die getoond wordt aan een publiek. Je zal teksten moeten memoriseren in functie van een afgewerkt toonmoment. 

(spoel door naar 14 min 10 sec)