Derde graad dans

  • 2,5 uur les per week

Optie klassiek

1 uur klassiek ballet

1,5 uur hedendaagse dans


In klassiek ballet wordt er verder gebouwd aan de ballettechnieken die je in de loop van de 2de graad werd aangeleerd. Dit wordt aangevuld met hedendaagse dans waar de nadruk eerder ligt op grondwerk. 

Extra uren dans zijn mogelijk! Informeer naar tapdans, projectklas en hedendaagse dans.

Optie hedendaags

2,5 uur hedendaagse dans

Je krijgt een volledig pakket hedendaagse dans waarin de nadruk ligt op grondwerk en het uitbouwen van een stevige techniek. In de optie hedendaags worden improvisatie en creativiteit aangemoedigd.

Extra uren dans zijn mogelijk! Informeer naar tapdans, projectklas en hedendaagse dans.

Inhoud van de extra uren

Tapdans

We leren de basispassen van tap en bouwen onze techniek gaandeweg op. We werken aan muzikaliteit, steeds moeilijkere combinaties, variaties en verschillende basispassen in tap. Er wordt gewerkt aan choreografie, zowel op jazz, blues als op pop- en rockmuziek. Tap is mogelijk op alle muziekgenres. Zelfs zonder muziek is tapdansen mogelijk! Deze les is voor de drummers van de dans!

Projectklas

We werken projectmatig en willen vooral veel podiumervaring opdoen. Dit podium mag je ruim zien; van een openluchtvoorstelling tot een deelname aan een stoet !Samen een creatief proces op gang brengen vanuit improvisatie met als doel tot een mooie choreografie te komen, passend voor het project dat we voor ogen hebben. Verschillende dansstijlen kunnen hier aan bod komen. We verwachten dat je deelneemt aan extra voorstellingen en je inzet voor de projecten die ruim op voorhand gepland worden.

Wie voor extra lessen kiest, kiest voor engagement! Extra uren klassieke en/of hedendaagse dans kunnen gekozen worden in samenspraak met de leraars.

(spoel door naar 15 min 58 sec)