Tweede graad muziek

Vanaf de tweede graad leer je de theorie van de muziek kennen: do, re, mi, fa, sol, la, si en do, kwartnoot en achtste rust, maatstreep en solsleutel, forte en piano, lento en presto, crescendo en diminuendo, staccato en legato, giocoso en rubato,…… Is dat Chinees voor jou? Kom dan naar het muziekatelier!

In groep muziek ervaren, leren samen spelen en de theorie van de muziek in de praktijk toepassen. Dat is wat je te wachten staat in groepsmusiceren. Soms speel je op je eigen instrument of op klein slagwerk, met je stem of een combinatie hiervan. Samen muziek maken en plezier beleven staat centraal.

Iedereen van 8 jaar, vooropleiding of niet, kan starten met het spelen van een instrument. Omdat een instrument kiezen niet zo gemakkelijk is, bieden we op onze opendeurdag een probeersessie aan. Wees er bij op zondag 15 september en kies het instrument van je dromen! Wie nog even wil wachten met het leren van een instrument kan aansluiten in het kinderkoor van de Kunstacademie, dit kan enkel in het eerste jaar (2.1). 

Iedereen vanaf 15 jaar komt terecht in een aparte groep voor volwassenen.

In de tweede graad muziek volg je 1 uur muziekatelier tweede graad, 1 uur groepsmusiceren en 1 uur instrument of groepsmusiceren/koor per week. 

Welke instrumenten kan je bij ons leren?

Accordeon, basgitaar jazz-pop-rock, bugel, cello, contrabas, dwarsfluit, fagot, gitaar, harp, hobo, hoorn, klarinet, orgel, piano, saxofoon, saxofoon jazz-pop-rock, slagwerk, trombone, trompet, tuba, viool, zang en zang jazz-pop-rock.

Informeer op het secretariaat welke instrumenten je kan huren. 

Nieuw! diatonische accordeon en doedelzak.