Tweede graad beeldende en audiovisuele kunsten

 

In de lessen beeldatelier voor jongeren ga je spelenderwijs op ontdekkingstocht in het rijk der beelden. Een bizar wezen van lapjes stof, een grappig gezicht van ijzerdraad of een diepzeemonster in inkt…? Je kan het niet gek genoeg bedenken of wij gaan ermee aan de slag. En natuurlijk volgt er op het einde een echte tentoonstelling waarin je je eigen originele oplossingen aan anderen toont!

In de lessen Beeldatelier leer je experimenteren, ontdekken en zelfstandig werken. Je leert er respect hebben voor elkaar en voor het werk van anderen. Je leert initiatief nemen en heel veel verbeelden.

Stel je voor: je knutselt enkele kartonnen huizen en zet er een speelgoedpopje bij. Je maakt foto’s van verschillende tafereeltjes en schikt die zodanig dat de popjes tot leven komen in je eigen gemaakte film. Dat is wat je zal leren in animatiefilm. Je zelf gemaakte knutselwerken breng je tot leven via film. Je leert een camera hanteren en werken met software om de eerste stappen te wagen in de wereld van de film.

Volwassenen met een beperking kunnen terecht in onze beeldateliers schilderen en tekenen of keramiek. Hun vaste stek is in het Atelier 't Centrum waar ze zich kunnen uitleven in de beeldende kunst. De vzw De Andere Academie staat mee in voor de ondersteuning van deze mensen én werkt hard om hen een plaats te geven om tentoon te stellen. Verschillende malen per jaar komen ze naar buiten met hun kunstwerken.

In de tweede graad beeldende en audiovisuele kunsten krijg je telkens 2 lestijden van 50 minuten les per week.