Zorgparking

Dokters, verplegers en andere zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor verliezen ze vaak tijd. Maak van jouw parkeerplaats een zorgparking en geef de zorgverleners 5 à 10 minuten extra bij hun patiënt.

Wat is een zorgparking?

Een zorgparking is een privéparkeerplaats, bijvoorbeeld voor je oprit of garage, die je gratis ter beschikking stelt voor zorgverleners. Met een zorgparkingaffiche laat je weten dat zorgverleners 45 minuten mogen parkeren op jouw plaats als ze geen parking vinden. Zorgverleners leggen een speciale zorgparkeerkaart achter hun voorruit. Daarop vind je hun gegevens.

Maak van jouw parking een zorgparking 

Je kan zorgverstrekkers helpen door hen voor jouw garage of oprit een Zorgparking aan te bieden. Na inschrijving ontvang je een affiche om aan je garagepoort / oprit te hangen. Zo weten zorgverstrekkers dat ze deze parkeerplaats mogen gebruiken. Moet je toch dringend weg? Dan kan je altijd bellen naar het gsm-nummer dat op de kaart achter de voorruit van de auto staat. De zorgverstrekker verplaatst de auto dan zo snel mogelijk.

Schrijf je hier in

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.

Vraag je zorgparkeerkaart aan

Ben je zorgverstrekker in de thuiszorg? Zoek je dikwijls naar een parkeerplaats tijdens huisbezoeken? En beschik je over een RIZIV-nummer? Gebruik dan vanaf nu een Zorgparking.

Tijdens huisbezoeken mag je de zorgparkings gebruiken van 8 uur ’s morgens tot middernacht. Je mag er gedurende 45 minuten gratis parkeren. Je herkent deze parkeerplaatsen aan de speciale sticker op de garagepoort of oprit.

Vraag een zorgparkeerkaart aan om op een zorgparking te mogen parkeren. Na goedkeuring, krijg je een e-mail dat je je zorgparking-kaart mag komen afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Leg deze kaart achter de voorruit van jouw auto tijdens huisbezoeken. Zo vind je sneller een parkeerplaats in de buurt van jouw patiënten en vermijd je foutparkeren en parkeerboetes. Let wel, parkeerverbod en blauwe zones blijven geldig!

Vraag je parkeerkaart aan

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.

Je vindt alle zorgparkings op het stratenplan.

Wil je je parking niet langer aanbieden aan zorgverleners? Schrijf je hier uit.