Zaalverhuur Ten Walle

Site Ten Walle bestaat uit een binnenplein en twee kapellen.

 

Wie kan huren?

Deze kunnen gehuurd worden door stedelijke advies­organen, verenigingen lid van een adviesorgaan, Torhoutse scholen en stedelijke diensten als polyvalente ruimte voor het beoefenen van socio-culturele activiteiten.
Commerciële organisaties kunnen doorgaan tegen aangepast tarief.

De kapellen van Ten Walle kunnen enkel worden gehuurd door privépersonen voor een repetitie. 

De foyer en het binnenplein kunnen door privépersonen niet gehuurd worden.

 

Capaciteit

Kleine kapel Ten Walle: 70 zittend publiek
Grote kapel Ten Walle: 90 zittend publiek
Binnenplein Ten Walle: 250 staand publiek

Optredens in de kapellen worden enkel toegelaten met zittend publiek.

Technische fiche

In de kleine kapel is een vleugelpiano aanwezig, deze wordt apart gehuurd (€ 250). Meer info via secretariaatacademie@torhout.be of via 050/21 56 55.

In de grote kapel is een verhoogd podiumgedeelte aanwezig.

In de foyer zijn 10 tafels en 50 stoelen aanwezig, een bar met wastafel, frisdrank- , wijn- en bierglazen en tassen.

De kapellen, de foyer en het binnenplein van Ten Walle moeten door de gebruikers/huurders voor elke activiteit zelf worden klaargezet en na elke activiteit in de oorspronkelijke staat teruggezet worden.

Laden en lossen voor de grote kapel Ten Walle kan enkel via de Bruggestraat.
Laden en lossen voor de kleine kapel kan via het binnenplein van Ten Walle.

Na het laden en lossen worden de wagens onmiddellijk buiten het terrein geparkeerd. Op het binnenplein van Ten Walle geldt een algemeen parkeerverbod.

Wie de grote of de kleine kapel huurt in Ten Walle kan de foyer erbij huren. De foyer kan niet afzonderlijk gehuurd worden. Dranken worden zelf meegebracht, het gebruik van de koelkast, wastafel, glazen en tassen is in de huurprijs inbegrepen.

Het binnenplein van Ten Walle kan in juli en augustus apart gehuurd worden. Tijdens de andere maanden is dat altijd in combinatie met de huur van (één) van de kapellen.

De kapellen en het binnenplein van Ten Walle kunnen niet gehuurd worden voor wekelijks of regelmatig terugkerende activiteiten.

Poetsverplichting

Bij het gebruik van de kapellen, de foyer en het binnenplein van Ten Walle bestaat de poets­verplichting. Dit dient te gebeuren onmiddellijk na de activiteit en houdt concreet het volgende in:

  • glazen, kopjes en dienbladen ledigen en afwassen
  • tafels, stoelen en barmeubel poetsen
  • het volledig ledigen van de koelkasten; flessen sorteren per soort (de volle gescheiden van de lege)
  • afval meenemen
  • reinigen vloeren

Het binnenplein van Ten Walle dient proper en vrij van vuilnis achtergelaten te worden.

Kosten voortvloeiend uit de niet naleving van de poetsverplichting worden doorgerekend.

Afspraken

Aanvragen voor het gebruik van ruimten kunnen mondeling aan het secretariaat, schriftelijk, per e-mail of telefonisch gebeuren. Opties op een lokaal of zaal blijven 14 werkdagen gelden en dienen binnen deze termijn te worden geannuleerd of bevestigd.

Gebruikers van de kapellen en het binnenplein van Ten Walle maken een afspraak wanneer ze de nodige sleutels zullen afhalen aan het secretariaat

Bij afhalen van sleutels voor de kapellen van Ten Walle wordt een waarborg van 20 euro gevraagd. Deze is cash te betalen bij ontvangst van de sleutels. Bewijs van betaling borg wordt meegegeven aan huurder. Na de activiteit moeten de sleutels zo snel mogelijk worden afgegeven aan balie. Bij het voorleggen van het borgbewijs zal de borg terug­betaald worden. Bij misbruik is de huurder verantwoordelijk en kan besloten worden om de waar­borg in te houden.

Huurprijzen & -voorwaarden

Zie huishoudelijk reglement