Wat te doen bij noodsituaties?

Brand

Bij brand bel eerst en vooral het nummer 112! Zo komt u automatisch terecht bij de brandweer en medische diensten.

Wat te doen bij brand

Brandweer Torhout

Wateroverlast

Bij wateroverlast waar enkel materiële schade is, kan er contact opgenomen worden met het nummer 1722. Neem geen contact op met het nummer 112 als er geen mensen in gevaar zijn. Dit houdt het nummer vrij voor dringende hulpverlening.

Wat te doen voor, tijdens en na wateroverlast

 Interventie brandweer aanvragen bij wateroverlast 

Storm

Bij stormweer wordt er gewerkt met kleurencodes. Deze kleuren geven de ernst aan van de storm. De vier kleuren zijn: groen, geel, oranje en rood.

  • Code groen: er geen waarschuwing nodig.
  • Code geel: er is plaatselijk kans op onweer met hevige regen, hagelbuien en rukwinden. Dit kan lokaal voor overlast of schade zorgen.
  • Code oranje: er is kans op onweer in verschillende gemeenten. Er is intense regenval hagelbuien en rukwinden. Mogelijke gevolgen zijn: wateroverlast, schade aan gebouwen, vallende bomen en blikseminslagen. De bevolking wordt aangeraden om verkeer te vermijden.
  • Code rood: er is een grote kans op hevig onweer. De weerfenomenen worden intenser en de gevolgen groter. De bevolking wordt aangeraden om binnen te blijven.

Interventie brandweer aanvragen bij stormschade

Gaslek

Als u denkt dat u een gasgeur detecteert, neem dan onmiddellijk contact op het nummer 0800 60 888. Zet zo veel mogelijk ramen en deuren open.

Wat te doen bij een gaslek