MDK

Wandelen in Torhout

De natuur in, geheimen ontdekken, avonturen meemaken in een mix van beleven en genieten. Met haar 3 kastelen, grote bossen en weelderige landschapsparken zet Torhout de toon in het Houtland voor wie houdt van wandelen of ontdekken op eigen ritme. Een stevige fietstocht, een fikse wandeling of een helse mountainbiketocht, hier kan het allemaal. Kaarten van het fiets- en wandelnetwerk, andere leuke wandel- en fietsroutes zijn te verkrijgen in het Vrijetijdshuis.

Op eigen ritme

  • Natuurlijk Torhout: verken één van de groendomeinen met een natuurgids (anderhalf uur) . Vanaf 15 peronen - (max. 25 pers/gids) - € 40/gids.
  • Moereveldpad: langs rustige landwegen, oude en nieuwe boerderijen, weilanden en akkers. Langs het pad staan educatieve borden. Deze wandeling kan individueel of onder leiding van een natuurgids (7,6 km bewegwijzerde wandellus - niet voor rolstoel en buggy) Startpunt: Kinderboerderij d’Oude Smelterij, Ieperse Heerweg 5. Info en boeken natuurgids: Vrijetijdshuis@torhout.be.
  • Revinzepad: doorheen enkele prachtige landschappelijke stukjes tussen Torhout en het Kasteel van Wijnendale. (9,5 km, bewegwijzerd meestal toegankelijk voor rolstoel en buggy) Startpunt: Don Boscokerk, Don Boscoplein 7.
  • Wijnendaleboswandeling: het 181 hectare grote bos. met imposante zomereiken, weelderige voorjaarsbloeiers en grote collectie paddenstoelen is een aanrader voor jong en oud. (2,6 tot 3,2 km, lusvorm, toegankelijk met rolstoel en buggy, meer info: www.visittorhout.be/wijnendalebos-wandelingen).
  • De Groene 62 biedt een combinatie van fauna, flora, geologie en geschiedenis in een pakket aan wandelaars en fietsers tussen Torhout en Oostende. Boekje en info: vrijetijdshuis@torhout.be.
  • De Leopold III-wandeling (6,3 km) is een niet-bewegwijzerde wandellus naar Wijnendaledorp met start aan Kasteel van Wijnendale. Meer info: www.visittorhout.be/wijnendalebos-wandelingen.
  • Erfgoedwandeling in de stad: naast de markante gebouwen en pleinen ontdek je enkele ambachten zoals mosterd maken en het Torhouts aardewerk. (2,3 km, lusvorm, toegankelijk met rolstoel en buggy, startpunt: Markt 1)

 Met een gids

  • Klassiek Torhout, erfgoedparels in de binnenstad. Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: € 40/gids.
  • Levendig Torhout, klassiek en modern ontmoeten elkaar. De wandeling gaat langs plaatsen als het gerestaureerde Oud Hospitaal Ten Walle en de oude begraafplaats met monumentale beelden van Taeckens. Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: € 40/gids.