Unieke opleidingen voor Vives-studenten

De Kunstacademie heeft sinds enkele jaren een uniek samenwerkingsproject met de VIVES-RENO. volg je les aan VIVES-RENO en ben je geïnteresseerd om je creatieve vaardigheden diepgaander te ontwikkelen? Wil je met een stevig portfolio naar de werkgevers kunnen stappen? Kies dan voor een vervolmaking in de Torhoutse Kunstacademie. De lessen vormen een perfecte aanvulling op de lessen van de VIVES-RENO.

Je hebt keuze uit 3 pakketten: muziek - woord - projectklas

Muziek

Wil je als leraar in de klas staan met een gitaar, accordeon of piano dan moet je beslist deze opleiding volgen. Je leert jouw zang begeleiden op jouw instrument én je leert hoe je dit voor de klas moet doen. Daarnaast krijg je wat muziektheorie, leer je noten zingen, ritmes lezen, akkoorden zoeken bij liederen en werken met een muzieknotatieprogramma. Ook heel wat pedagogische tips om liederen aan te leren aan kinderen komen aan bod. 

voor wie? je volgt verplicht
gitaar, piano, accordeon 2u/week instrument en begeleidingspraktijk gekoppeld in één les
Woord

In de lessen woordkunst ligt de nadruk niet alleen op een juiste uitspraak, maar ook taalvaardigheid, expressie en drama staan centraal. Je krijgt daarbij heel wat pedagogische tips op vlak van woordkunst en drama die je meteen kan toepassen in zowel het basis als secundair onderwijs. 

je volgt verplicht... daarnaast kies je 1 OF 2 lestijd(en) uit de volgende vakken
1u/week dramalab

1u/week verteltheater

1u/week theater

Projectklas

Heb je ooit al eens een opleiding genoten in het DKO en wens je die graag op unieke wijze verder te zetten of opnieuw op te pikken? Ben je benieuwd hoe de verschillende kunstdomeinen elkaar kunnen vinden, helpen en samen kunnen creëren? Hou je van 'outside the box'-denken?
Dan is de projectklas iets voor jou!

In de projectklas wordt er projectmatig gewerkt met muzikanten, dansers, beeldend kunstenaars en woordkunstenaars. Elke vanuit hun discipline werken ze aan 1 plan! Tijdens deze lessen ontdek je een unieke manier van werken en creëren. Een werkwijze die je zeker kan meenemen als je later zelf voor de klas staat.