Stiltepark De Warande, begraafplaats

In 2018 werd de begraafplaats de Warande gerenoveerd en omgevormd tot het Stiltepark De Warande. Begraafplaatsen evolueren naar parkbegraafplaatsen waar mensen niet enkel meer komen om hun dierbaren te bezoeken. Het worden bezinningsplaatsen waar rust, sereniteit en natuur de hoofdrol spelen. Hier en daar werden dan ook rustige zithoekjes gecreëerd.

In het Stiltepark zijn verschillende zones aanwezig:

  • Natuurbegraafplaats: deze begraafplek wordt op een natuurlijke manier beheerd, waarbij bomen, struiken, grassen en bloemen de toekomstige graven zullen omarmen.¬†Op deze rustplaats wordt gekozen voor crematie en een biologisch afbreekbare urne. In deze groene omgeving kan een veldsteen dienst doen als gids naar uw dierbare.
  • Strooiweide: naast de aula is, omzoomd door statige bomen, een strooiweide aanwezig.
  • Zone met uniforme grafsteen: Op de begraafplaats kan gekozen worden voor een urnekelder, grafkelder of een zandgraf (zowel voor een urne als voor een kist).
  • Zone met niet-uniforme grafsteen: op de begraafplaats kan gekozen worden voor een urnekelder, grafkelder of een zandgraf (zowel voor een urne als voor een kist).
  • Columbariumzone: op de begraafplaats zijn een columbariummuur en columbariumzuilen aanwezig waarin een urne geplaatst kan worden.
  • Sterretjesweide: ouders moeten soms afscheid nemen van hun ongeboren kindje. Met de sterretjesweide werd voor hen een eigen plekje gecreëerd.

Het Stiltepark is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Meer info over de grafconcessies en de concessies voor columbaria en urnenvelden zijn terug te vinden via deze link.