STEM

Ben jij gebeten door techniek? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar weet je niet hoe je hier aan kan beginnen?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor je in Torhout!


Techniekacademie 

In Torhout kan je zowel Junior Techniekacademie (3e en 4e leerjaar) als Tiener Techniekacademie (5e en 6e leerjaar) volgen. In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken. De reeks bestaat uit 10 workshops op woensdag- of vrijdagmiddag.

Alle informatie vind je op deze website.

 

Codefever 

Ben jij een digitale duizendpoot die gebeten is door het computervirus? Kriebelt het bij jou om ‘de binnenkant’ van de computer te ontdekken? Wil je zelf spelletjes leren maken? CodeFever leert je écht programmeren! Niet alleen supercool, maar ook nog eens erg belangrijk voor later. Leren programmeren is dé basisvaardigheid van de toekomst. Het wordt ook wel het nieuwe lezen en schrijven genoemd. 

Codefever is er voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar.

Alle informatie vind je op deze website.

 

Coderdojo

CoderDojo is een non-profitbeweging die wereldwijd aan kinderen en jongeren van 7 tot 17 jaar gratis workshops geeft waarin programmeren centraal staat. Deze workshops worden Dojo’s genoemd. De Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en begeleid door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. 

Coderdojo is er voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Alle info vind je op deze website.