Mountainbikeroute 'De Vlaamsche Leeuwen'

Deze Sport Vlaanderen mountainbikeroute bestaat uit 2 lussen:

  • De groene route, Karel Van Wijnendale (31 km) start aan het sportcentrum Benny Vansteelant in Torhout en doet heel wat kerkwegels aan. Bezienswaardigheden waar je langs komt zijn kasteel Ravenhof, het bos en het kasteel van Wijnendale, en het provinciaal domein d'Aertrycke met kasteel De Maere. Op het hoogste punt, op de grens met Ichtegem, zie je bij helder weer de kustlijn. Een stevig stukje langs de Oostendewegel en Groene 62 brengt ons terug naar de sporthal.

  • De blauwe lus, Richard Depoorter (29 km) is iets heuvelachtiger en start aan de gemeentelijke sporthal van Ichtegem. Je fietst langs het kasteel Lantonnois van Rode in het Doolbos, langs de Klokkenputten en via het centrum van Eernegem richting Chateau Moerbeek. Op de Markt van Ichtegem zie je het monument 'Ode aan de Vlaamse Leeuwen'. We beklimmen ook de Ruidenberg.

Beide lussen zijn met elkaar verbonden op de Groene 62 door middel van gele pijlen.

Via deze link kan je de kaart gratis downloaden.

In het provinciaal domein d'Aertrycke kan je overschakelen op de Zilleghemseroute.

Nog meer inspiratie vind je hier.

Meer info

  • Afspuiten van fietsen: mogelijk tijdens openingsuren van de stedelijke sportaccommodaties en mits aanvraag (ten laatste vóór start fietstocht) - kostprijs: € 1,50 per fiets.
  • Douche: je kan douchen tijdens de openingsuren van de sportaccommodaties en mits aanvraag (ten laatste vóór de start van de fietstocht) – kostprijs: € 1,50 per persoon.