Lokale inzamelacties voor Oekraïne

De solidariteit met Oekraïne is groot in West-Vlaanderen, heel wat mensen zetten inzamelacties op. Ook de Torhoutenaar toont zich solidair. Organiseer je ook een inzamelactie? Deel je initiatief hieronder. Omschrijf je actie duidelijk.

We nemen het overzicht van lokale acties mee in onze communicatiekanalen.

Meer info over het opvangen van vluchtelingen, het doen van giften of vrijwilligerswerk vind je op de overzichtspagina Hulp voor Oekraïne.

Reacties (8)

 • Ilse D.
  Ik heb hier nog zak body's met korte mouwen maat 92 . Kan ik daar iemand plezier mee doen?
  groetjes Ilse
 • Christophe V.
  Ik heb hier nog speelgoed en een zak met beertjes voor kindjes van Oekraïne waar kan dat bezorgen groetjes Christophe
 • Bernie D.
  Wij vangen een mama met haar 2 zonen (tweeling van 11) op. Eén van de zonen droomt van een BMX. De andere van een tablet. Kunnen wij hen een mooi paascadeau geven? 2 enkele donsdekens zijn ook nog welkom.
 • huibrecht l.
  ik reed op 2 april naar medyka in polen met goederen en keerde terug met vluchtelingen ; 5 dagen vol hindernissen en emotie ; binne enkele weken ga ik terug ; ik verzamel voeding , dekens , voeding voor dieren , hygienische produkten om mee te nemen vanuit torhout 0485609877
 • Sobo B.
  Benefiet voor Oekraïne
  Op zondag 3 april organiseren Rita Cordy en SOBO een benefiet voor Oekraïne.
  Ook de medewerkers van SOBO zijn nauw betrokken met het leed dat zich momenteel afspeelt in Oekraïne. Daarom werken ze graag mee aan een benefiet voor de slachtoffers van deze zinloze oorlog.
  De benefiet gaat door op zondag 3 april in Zaal De Bosgalm te Torhout (Pastoriestraat 2 - Don Bosco). Op het menu staan kip aan 't spit en talrijke optredens van lokale artiesten. Deuren gaan open om 11u30, eten kan vanaf 12u30 en de show start om 14u.
  Formules:
  • A: maaltijd + show: € 20
  • B: maaltijd + show kinderen: € 10
  • C: enkel show (ook te koop aan de deur): € 15
  Ten laatste bestellen op 31/03/22 door storting op rekeningnummer BE39 7330 4415 3319 van SOBO met vermelding van benefiet / aantal personen / formule.
  De opbrengst van de benefietavond op 3/04/22 wordt integraal geschonken aan Oekraïne
 • Linda C.
  Wij zouden graag meubelen en huisraad doneren aan Oekrainers die deze spullen hier kunnen gebruiken voor hun nieuwe verblijfplaats in of rond Torhout. Hoe kunnen wij dit doen ?
 • Gezinsbond T.
  Inzamelingsactie Oekraïne ism Groterm
  Het meubelbedrijf HIMA in Kortemark heeft in Oekraïne een productie-eenheid. Hierdoor is het bedrijf heel goed geplaatst om via hun plaatselijke contacten te weten wat de mensen daar juist nodig hebben :
  - Pampers en hygiënische doekjes (ongeopende verpakkingen)
  - EHBO-materiaal met vooral de nadruk op verbanden, kompressen en pleisters (ongeopende verpakkingen)
  - Maandverbanden (ongeopende verpakkingen)
  - Dekens, lakens, handdoeken
  - Warme jassen
  - Slaapzakken
  - Zaklampen
  Via hun lokale partners wordt het ingezamelde materiaal naar de getroffen regio verstuurd. Het materiaal komt dus zeker terecht bij de mensen die het nodig hebben.
  Ook Gezinsbond-afdeling Torhout wil haar steentje bijdragen.
  Daarom organiseren wij op vrijdag 18 maart tussen 18u en 19u30 een inzamelingsactie op de parking van het bedrijf Groterm, Industrielaan 14 te Torhout. Iedereen kan daar spullen afleveren aan de vrachtwagen van Groterm. Zaterdagmorgen 19 maart om 9 uur bezorgen wij al het ingezamelde materiaal aan het bedrijf HIMA. We danken hierbij bijzonder Groterm voor het gebruik van de vrachtwagen.
  Je kan de spullen die je wil schenken aan de mensen in Oekraïne ook zelf bezorgen in Kortemark : HIMA, Makeveldstraat 7A, poort 5; elke weekdag van 12u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 12u.
  !!!! De nood is groot en hiermee kunnen wij de bevolking helpen !!!!
 • Walkowiak N.
  Goede morgen,
  Ik he been vraag, organiseert stad Torhout verzameling voor mensen va Oekraïne?
  Als het zo is, waar kunnen wij eventueel onze bijdrage brengen?
  Graag laten weten,
  Dank je wel,
  Natalia

Reageer

We tonen enkel het eerste karakter van je naam.
Je e-mailadres gebruiken we enkel ter validatie, we tonen nergens je e-mailadres.