Info over de vakken Beeld

Beeldatelier vanaf 6 jaar tot 8 jaar

In de lessen Beeldatelier ga je spelenderwijs op ontdekkingstocht in het rijk der beelden. Je gaat er aan de slag met potloden, krijt, verf en klei en andere materialen waar je alleen maar durft van te dromen. Via allerlei opdrachten ga je je eigen droomwereld creëren. Een bizar wezen van lapjes stof, een grappig gezicht van ijzerdraad of een diepzeemonster in inkt…? Je kan het niet gek genoeg bedenken of wij gaan ermee aan de slag. En natuurlijk volgt er op het eind een echte tentoonstelling waarin je je eigen originele oplossingen aan anderen toont!

In de lessen Beeldatelier leer je experimenteren, ontdekken en zelfstandig werken. Je leert er respect hebben voor elkaar en voor het werk van anderen. Je leert initiatief nemen en heel veel verbeelden.

NIEUW!! Animatiefilm voor 8 tot 11-jarigen

Stel je voor: je knutselt enkele kartonnen huizen en zet er een speelgoedpopje bij. J maakt foto’s van verschillende tafereeltjes en schikt die zodanig dat de popjes tot leven komen in je eigen gemaakte film. Dat is wat je zal leren in animatiefilm. Je zelf gemaakte knutselwerken breng je tot leven via film. Je leert een camera hanteren en werken met software om de eerste stappen te wagen in de wereld van de film.