Westtoer

Fietsen in Torhout

Eigen fietsroutes

Ontdek de door het Vrijetijdshuis uitgestippelde en bewegwijzerde fietsroutes. Haal de flyer in het Vrijetijdshuis of scan de QR-code voor de route via de RouteYou-app. Volg het verhaal van Arthur Naeyaert met verschillende geluidsfragmenten onderweg. Een aanrader voor jong en oud!

En verder nog...

De natuur in, geheimen ontdekken, avonturen meemaken in een mix van beleven en genieten. Met haar 3 kastelen, grote bossen en weelderige landschapsparken zet Torhout de toon in het Houtland voor wie houdt van wandelen, fietsen of ontdekken op eigen ritme. Een stevige fietstocht, een fikse wandeling of een helse mountainbiketocht, hier kan het allemaal. Kaarten van het fiets- en wandelnetwerk, andere leuke wandel- en fietsroutes zijn te verkrijgen in het Vrijetijdshuis.

  • De Kastelenroute (55,8 km) loopt tussen Brugge en Torhout. In Torhout is de startplaats aan Wijnendalebos, het Fonteinpad. Is deze route te lang, dan kan je kiezen voor een ingekorte lus van 26,6 km of 40,4 km. Meer info vind je hier.
  • De Wijnendaleroute (60 km) is een combinatie van twee landschapstypes: de vlakke kustpolders ten zuiden van Oostende en het zachtglooiende Torhoutse Houtland. Tientallen watergangen en robuuste hoeven vergezellen je tussen Oostende en Torhout. 
  • Sport Vlaanderen mountainbike route "De Vlaamsche Leeuwen" De bewegwijzerde mountainbike route start aan de sporthal en is 25 km lang. De route loopt langs onverharde paden in Torhout. De bosdomeinen van Wijnendale en kasteel d'Aertrycke worden doorkruist. Op de Groene 62 is er aansluiting op de mountainbikeroute Richard Depoorter (30km) uit Ichtegem en in domein d'Aertrycke kan je overstappen op de Zedelgemse lus.

Hier vind je meer mountainbikeroutes.