Derde graad beeld voor jongeren en volwassenen

Jongeren 

vanaf 12 jaar

3u30' beeldlab

In de lessen Beeldlab bieden we gevarieerde opdrachten aan. De jongere groeit in het
beheersen van technieken (schilderen, boetseren, grafische technieken, perspectieftekenen,...), materialen (aquarel, plakkaatverf, klei, inkt, textiel, gips, ijzerdraad,...) en wordt gestimuleerd in het ontwikkelen van de eigen vormgeving. In Beeldlab krijgt elke leerling nieuwe zuurstof voor het ontwikkelen en verruimen van een authentieke beeldtaal waardoor elke opdracht ook een persoonlijke betekenis krijgt.

Bij een algemene artistieke vorming hoort ook het aanscherpen van de 'beeldend kunstenaar als performer'. Zo zullen de leerlingen mee mogen nadenken en beslissen hoe hun werk tentoongesteld zal worden op het einde van het jaar. 

Volwassenen

In Beeldlab wordt een gevarieerd aanbod, van kleine tot grote opdrachten gegeven.
De leerling maakt kennis met verschillende disciplines zoals teken- en schilderkunst, keramiek, grafiek, fotografie, assemblage,...
De afgebakende opdrachten geven voldoende ruimte voor kunstvisie en persoonlijke interesse. 
De vaardigheden worden geprikkeld en de artistieke mogelijkheden van de leerling worden uitgedaagd. Onderzoek en proces spelen hierbij een cruciale rol. Via kunstbeschouwing wordt de blik verruimd. 
De projecten variëren in functie van een meer specifieke keuze die kan worden gemaakt in de vierde graad. 
Ook als performer zal de leerling zich kunnen ontwikkelen. Op het einde van het academiejaar worden de werken tentoongesteld aan het publiek.