Bijen

Bijzondere Bijenwandeling

Het Lokaal Bestuur Torhout stippelde een wandeling uit die helemaal in het teken staat van de zandbijenfee Andrena en al haar bijenvriendjes! Zij nemen je mee naar tal van bijzondere plekjes in Torhout.

Op de parking van het Stadskantoor vind je het startbord van deze boeiende wandeling. Op 12 plaatsen vind je interessante informatie over wat bijen allemaal doen, waarom ze dat doen en waarom ze zo belangrijk zijn.

De wandeling is zo'n 5 km lang en rolstoel- en buggytoegankelijk. Ideaal dus voor het hele gezin!

Haal je deelnameformulier in het Vrijetijdshuis (Markt 1) of aan het onthaal van het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11/b).

  • Het Vrijetijdshuis is open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Op zaterdag van 10 tot 14 uur.
  • Het onthaal van het Stadskantoor is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur. Op zaterdag van 9 tot 12 uur.

Los onderweg 10 vragen op en dien je ingevulde antwoordformulier in, in het Vrijetijdshuis of aan het onthaal van het Stadskantoor. In ruil ontvang je een strip van Suske en Wiske, "Het Blije Bijenteam".

De wandelzoektocht loopt tot 30 september. Uit alle ingediende antwoordformulieren die alle vragen juist beantwoord hebben, loten we nog eens 3 winnaars uit die naar huis gaan met een bijzondere bijenprijs!

De Bijenwandeling is er gekomen met de financiële steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO), de Vlaamse Landmaatschappij, de provincie West-Vlaanderen, Regionaal Landschap Houtland & Polders, de Kruisbestuivers en het Departement Omgeving.