Torhout in bloei, doe mee aan de bebloemingswedstrijd

Mooie tuintjes, we worden er op slag blij van. Een groene (voor)tuin is niet alleen goed voor het klimaat, maar kan je zelfs een prijs opleveren. Ook dit jaar organiseren we een bebloemingswedstrijd. Schrijf je nog tot en met 15 juni gratis in. Je tuin of gevel moet goed zichtbaar zijn vanop de weg.

Categorieën

Je kan deelnemen in één van de volgende categorieën:

  • gevelversiering
  • voortuin (klein, middelgroot en groot)
  • hoeveverfraaiing
  • ecologische voortuin

Met de laatste categorie willen we mensen belonen die zich inzetten voor de natuur en haar mee een duwtje in de rug geven in hun eigen voortuin. De jury zal bij de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Prijzen

Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen (de datum wordt niet bekendgemaakt). Elke deelnemer ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar. Dan is er ook de mogelijkheid om in te schrijven voor de volgende wedstrijd. We mochten vorig jaar al heel wat inschrijvingen noteren voor 2024.

Nog niet ingeschreven?

Inschrijven kan nog t.e.m. 15 juni via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B.

Vragen? Neem contact op met Heidi Raes via onthaal@torhout.be of 050 22 11 22. 

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024 16.32 u.