Afvalvrij evenement

Verpakkingen op evenementen zorgen voor veel overlast en zijn slecht voor het klimaat en onze gezondheid.

Daarom moedigen we iedereen aan om voor herbruikbare materialen te gaan.

Het lokaal bestuur werkt hiervoor samen met verschillende partners die mooie aanbiedingen hebben voor lokale handelaars, scholen of verenigingen.

Herbruikbare bekers

Het is verboden voor organisatoren om dranken te schenken in wegwerpmateriaal dat maar een keer gebruikt kan worden (zoals wegwerpbekers, blikjes, petflessen,…).

Wegwerpmateriaal is alleen toegelaten als de organisator kan aantonen aan het lokaal bestuur dat 95% van de verpakkingen werden ingezameld voor recyclage.

Cup Concept

Elk jaar organiseert het lokaal bestuur evenementen waar Torhoutenaren kunnen genieten van een frisse pint, een lekker alcoholvrije cocktail of een warme koffie. Sinds 1 januari 2020 is enkel herbruikbaar materiaal toegelaten. Wanneer glas of porselein geen optie is, dan huurt het lokaal bestuur herbruikbare bekers.

Torhout werkt samen met Cup Concept voor het huren van herbruikbare bekers. Tijdens de duur van het raamcontract voorzien zij voor elk evenement de geschikte bekers.

Het raamcontract staat al open voor alle Torhoutse verenigingen en lokale handelaars. Bij het opvragen van een offerte laat je Cup Concept weten dat je officieel gevestigd bent in Torhout en zij doen de rest.

Meer informatie en een overzicht van het aanbod kan je hier vinden.

Vragen over het raamcontract? Neem contact op met de dienst ruimte.

Mirom Roeselare

Ben je van plan om met jouw vereniging, school of adviesraad een feestje te bouwen in 2023? Bekijk zeker ook het aanbod herbruikbare bekers van Mirom Roeselare.

Meer informatie en een overzicht van het aanbod kan je hier vinden.

Herbruikbare voedselverpakkingen

Bij het aanbieden van eten op evenementen wordt er nog te vaak wegwerpmateriaal gebruikt.

Dit materiaal kan je heel gemakkelijk vervangen door glas, porselein of metaal. Onder andere via kringverhuur -en verkoop geraak je makkelijk aan goed materiaal. Daarnaast kan je ook terecht bij (catering)bedrijven.

Wanneer werken met porselein, glas of metaal niet mogelijk is, werk je best met een stevige, herbruikbare variant uit kunststof. Onze partner Cup Concept heeft enkele opties in het aanbod.

Maak je gebruik van het aanbod van een van onze partners? Dan horen wij graag wat jullie ervaringen zijn.