Aanleg tuin FOD financiën

Plannen

We startten midden februari met de aanleg van de tuin op de vroegere site FOD financiën. Er komt een fiets- en wandelverbinding met park de Brouckere en de tuin wordt de hoofdtoegang naar De Box en Club de B. Die verbinding krijgt vorm in een pergola versierd met klimplanten en ledverlichting.

In de tuin is een wadi aanwezig die het overtollige regenwater buffert en traag laat infiltreren in de grond. Daarbij leggen we een golvend waterdoorlatend pad aan in kleischelpen. Zo kan je genieten van de plantenborders met diverse soorten bomen, struiken en vaste planten. Er komt ook een houten terras met hangmatten. 

Verloop

Begin maart

Met de zon die zich meer en meer laat zien en de warme temperaturen kunnen de werken echt van start gaan.

  • De funderingsvoeten van de toekomstige pergola worden aangelegd.
  • Er worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van het kleischelpenpad.
  • In de week van 18 maart plaatsen we de pergola en gieten we de betonnen verbindingspaden in het park.

Midden maart

De pergola is volop in uitvoering. Het witte ijzeren frame staat er. Later moet dat bekleed worden met groene klimplanten en LED-verlichting. De fundering van de rijweg werd aangelegd. 

Begin april

De betonnen afwerking is gegoten, de paadjes zijn gelegd. In de week van 8 april werd dit gedeelte voorzien van beplanting. Dan zal een nieuw stukje groen in de binnenstad een feit zijn. Het middenpleintje met de wadi kan pas afgewerkt worden als het voldoende uitgedroogd is.