Aanbod voor basis- en hoger onderwijs

Aanbod voor het basisonderwijs

 

Proevertjesdagen

Soort activiteit: Tijdens de proevertjesdagen komen de basisscholen naar de kunstacademie. Aan de hand van een muzikaal verhaal en een parcours doorheen het gebouw, leren de leerlingen de verschillende muziekinstrumenten, woordkunst, dans én beeldende kunsten kennen. Één voor één kunstdisciplines die ze in de Kunstacademie kunnen leren. Een proevertjesparcours duurt ongeveer 2,5 uur.

Reserveren: de kunstacademie stuurt bij aanvang van het nieuwe schooljaar een digitale uitnodiging naar alle basisscholen met de beschikbare data én uren. Elke basisschool tekent hier in op welk moment zij met hun klassen naar de academie kunnen komen.

Uitvoerders: leraren muziek, woord, dans en beeld van de Kunstacademie

Doelgroep: 2de leerjaren

Maximale groepsgrootte: 22 leerlingen, er kunnen per halve dag 6 groepen intekenen

Wanneer: maandag 26 en dinsdag 27 juni 2023 ofwel in de VM of in de NM

Locatie: Kunstacademie, Bruggestraat 12, 8820 Torhout

Prijs:
Gratis

Dramadag

Soort activiteit: leerlingen en leraar worden een hele dag verwacht in de Kunstacademie om er ondergedompeld te worden in de wereld van theater, woordkunst, vertelkunst,...Ze komen in échte toneelklassen, uitgerust met spots en coulissen, doen heel wat taalspelletjes en voelen wat het is om op een podium te staan. Voor heel veel leerlingen is dat dé stap om woordkunst te gaan volgen, iets wat te weinig bekend is bij zowel de kinderen als de ouders. Het is niet alleen een zeer leerrijke dag, plezier is ook sowieso verzekerd!

Reserveren: de basisscholen die hier kunnen op intekenen worden bij de start van het schooljaar aangeschreven en kunnen een dag vast leggen.

Uitvoerders: leraren woord van de Kunstacademie

Doelgroep: 2de leerjaar

Maximale groepsgrootte: 22 leerlingen per dag

Wanneer: de dag wordt in samenspraak vast gelegd

Locatie: Kunstacademie, Bruggestraat 12, 8820 Torhout

Prijs:
Gratis

Aanbod voor studenten bachelor lager onderwijs en bachelor secundair onderwijs

De Kunstacademie heeft sinds enkele jaren een uniek samenwerkingsproject met de VIVES-RENO. Volg je les aan VIVES-RENO en ben je geïnteresseerd om je creatieve vaardigheden diepgaander te ontwikkelen? Wil je met een stevig portfolio naar de werkgevers kunnen stappen? Kies dan voor een vervolmaking in de Torhoutse Kunstacademie. De lessen vormen een perfecte aanvulling op de lessen van de VIVES-RENO.

Je hebt keuze uit 3 pakketten: Muziek - Woord -Projectklas

Muziek

Wil je als leraar in de klas staan met een gitaar, accordeon of piano dan moet je beslist deze opleiding volgen. Je leert jouw zang begeleiden op jouw instrument én je leert hoe je dit voor de klas moet doen. Daarnaast krijg je wat muziektheorie, leer je noten zingen, ritmes lezen, akkoorden zoeken bij liederen en werken met een muzieknotatieprogramma. Ook heel wat pedagogische tips om liederen aan te leren aan kinderen komen aan bod. 

Voor wie? Je volgt verplicht ...
Gitaar, piano, accordeon 2u/week instrument en begeleidingspraktijk in één gekoppelde les


Woord

In de lessen woordkunst ligt de nadruk niet alleen op een juiste uitspraak, maar ook taalvaardigheid, expressie en drama staan centraal. Je krijgt daarbij heel wat pedagogische tips op vlak van woordkunst en drama die meteen toepasbaar zijn bij jonge kinderen in het basis - en secundair onderwijs. 

Je volgt verplicht ... Daarnaast kies je 1 OF 2 lestijd(en) uit de volgende vakken
1u/week dramalab 1u/week verteltheater 1u/week theater


Projectklas

Heb je ooit al eens een opleiding genoten in het DKO en wens je die graag op unieke wijze verder te zetten of opnieuw op te pikken? Ben je benieuwd hoe de verschillende kunstdomeinen elkaar kunnen vinden, helpen en samen kunnen creëren? Hou je van ‘outside the box’-denken? Dan is de projectklas iets voor jou!
In de projectklas wordt er projectmatig gewerkt met muzikanten, dansers, beeldend kunstenaars en woordkunstenaars. Elk vanuit hun discipline werken ze aan 1 plan! Tijdens deze lessen ontdek je een unieke manier van werken en creëren. Een werkwijze die je zeker kan meenemen als je later zelf voor de klas staat.

Inschrijven voor studenten is verplicht en kan tot en met 30 september.

Tarieven: klik door naar https://www.torhout.be/inschrijven-en-praktisch