Aanbod voor basis- en hoger onderwijs

AANBOD VOOR BASIS- EN HOGER ONDERWIJS

Aanbod voor het basisonderwijs

 

Dramadagen

Soort activiteit: leerlingen en leraar worden een hele dag verwacht in de Kunstacademie om er ondergedompeld te worden in de wereld van theater, woordkunst, vertelkunst,...Ze komen in échte toneelklassen, uitgerust met spots en coulissen, doen heel wat taalspelletjes en voelen wat het is om op een podium te staan. Voor heel veel leerlingen is dat dé stap om woordkunst te gaan volgen, iets wat te weinig bekend is bij zowel de kinderen als de ouders. Het is niet alleen een heel leerrijke dag, plezier is ook sowieso verzekerd!

Reserveren: de basisscholen die hier kunnen op intekenen worden bij de start van het schooljaar aangeschreven en kunnen een dag vast leggen.

Uitvoerders: leraren woord van de Kunstacademie

Doelgroep: 2de leerjaar

Maximale groepsgrootte: 22 leerlingen per dag

Wanneer: de dag wordt in samenspraak vast gelegd

Locatie: Kunstacademie, Bruggestraat 12, 8820 Torhout

Prijs: 
Gratis

Aanbod voor studenten bachelor lager onderwijs en bachelor secundair onderwijs

De Kunstacademie heeft sinds enkele jaren een uniek samenwerkingsproject met de VIVES-RENO. Volg je les aan VIVES-RENO en ben je geïnteresseerd om je creatieve vaardigheden diepgaander te ontwikkelen? Wil je met een stevig portfolio naar de werkgevers kunnen stappen? Kies dan voor een vervolmaking in de Torhoutse Kunstacademie. De lessen vormen een perfecte aanvulling op de lessen van de VIVES-RENO.

Je hebt keuze uit 3 pakketten: Muziek - Woord - Beeld

Muziek

Wil je als leraar in de klas staan met een gitaar, accordeon of piano dan moet je beslist deze opleiding volgen. Je leert jouw zang begeleiden op jouw instrument én je leert hoe je dit voor de klas moet doen. Daarnaast krijg je wat muziektheorie, leer je noten zingen, ritmes lezen, akkoorden zoeken bij liederen en werken met een muzieknotatieprogramma. Ook heel wat pedagogische tips om liederen aan te leren aan kinderen komen aan bod. 

Voor wie? Je volgt verplicht ...
Gitaar, piano, accordeon 2u/week instrument en begeleidingspraktijk in één gekoppelde les


Woord

In de lessen woordkunst ligt de nadruk niet alleen op een juiste uitspraak, maar ook taalvaardigheid, expressie en drama staan centraal. Je krijgt daarbij heel wat pedagogische tips op vlak van woordkunst en drama die meteen toepasbaar zijn bij jonge kinderen in het basis - en secundair onderwijs. 

Je volgt verplicht ... Daarnaast kies je 1 OF 2 lestijd(en) uit de volgende vakken
1u/week dramalab 1u/week verteltheater 1u/week theater


Beeld

In Beeldlab wordt een gevarieerd aanbod, van kleine tot grote opdrachten, gegeven. De student maakt kennis met verschillende disciplines zoals teken- en schilderkunst, keramiek, grafiek, fotografie, assemblage, … . De afgebakende opdrachten geven voldoende ruimte voor kunstvisie en persoonlijke interesse. De vaardigheden worden geprikkeld en de artistieke mogelijkheden van de leerling worden uitgedaagd. Onderzoek en proces spelen hierbij een cruciale rol. De lessen en opdrachten in beeldlab zijn een rijke bron aan nieuwe ideeën die je als leraar kan meenemen naar de klas.

Je volgt 3u 30'/week beeldlab  


Inschrijven voor studenten is verplicht en kan tot en met 30 september.

Tarieven: klik door naar https://www.torhout.be/inschrijven-en-praktisch