Zwemclub Thor neemt zwemschool over

Het Lokaal Bestuur gaat nauwer samenwerken met de Torhoutse Zwemclub Thor voor de organisatie van haar zwemschool. De nieuwe zwemschool gaat na de paasvakantie van start op dezelfde tijdstippen als de huidige zwemschool.

In het zwembad in Torhout schrijven zich elk jaar ongeveer 360 kinderen in voor een of meerdere lessenreeksen van de zwemschool. Per jaar behalen een 130-tal kinderen hun brevet veilig zwemmen.

Zwemclub Thor, een gespecialiseerde partner

De zwemschool organiseren was een arbeidsintensieve job voor redders, externe lesgevers en administratie waar heel wat coördinatie bij kwam kijken. Vanuit de visie dat het lokaal bestuur vooral een faciliterende rol moet opnemen en dus de voorwaarden moet scheppen om activiteiten als deze te kunnen laten doorgaan, werd gezocht naar een geschikte en gespecialiseerde partner om de zwemschool van de stad verder te zetten. 

Via een aanbesteding en na het grondig doornemen van het voorstel, werd de kandidatuur van de Torhoutse Zwemclub Thor weerhouden. 

Zwemclub Thor staat bekend als een van de topclubs in Vlaanderen en heeft een ambitieus plan om de zwemschool te integreren in hun clubwerking als een volwaardige afdeling. 

Overdracht naar nieuwe zwemschool

Alle kinderen die nu zwemles volgen bij de stad krijgen de eerste kans om zich in te schrijven bij de zwemschool van de zwemclub. Ook de wachtlijst van de huidige zwemschool zal overgenomen worden. Alle deelnemers en ingeschrevenen worden eerstdaags gecontacteerd met de nodige informatie om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.

De club stelde een coördinator aan, Mia Debaene, en administratief verantwoordelijke, Stefanie Nuytten. Zij verzorgen alle contacten met de deelnemers en de lesgevers. 

Inschrijvingen zullen rechtstreeks bij de club gebeuren. De lessen gaan door in groepjes van acht kinderen. De kostprijs bedraagt 90 euro voor een reeks van 10 lessen. Voor houders van het pasje sociaal tarief en vanaf september de UiTPAS met kansentarief is er een korting van 80%. De club zal gebruik maken van de inschrijvingstool assist van de Zwemfederatie.

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023 8.08 u.