Zomerleesactie bibliotheek

Onder het motto 'Lezen is reizen in je hoofd' voorziet de bib een leuke zomerleesactie. Ben je tussen 3 en 18 jaar, dan kan je een 'leesreispas' afhalen in de bib. Verzamel zes bestemmingen door boeken in zes verschillende genres te lezen en maak kans op mooie prijzen!

Verken deze zes 'bestemmingen':

  1. Op expeditie: ontdek de dieren en de natuur in verhalen en informatieve boeken.
  2. Op bibbertrip: trek je stoute schoenen aan en kies een spannend boek.
  3. Op tijdreis: ga naar een ver of minder ver verleden.
  4. Op wereldreis: pak je grootste rugzak en zoek een boek over een land hier ver vandaan.
  5. Op beeldsafari: verken een fotoboek, een strip, een prentenboek...: alles met veel illustraties kan.
  6. Op stap in wonderland: duik onder in een volledig verzonnen wereld: sciencefiction, fantasy, een 'van de pot gerukt' verhaal …

Na elke gelezen boek kan je een stempel vragen in de bib. Is je reis rond en je pas vol? Vul dan je gegevens in geef je pas ten laatste op 31 augustus af in de bib. Je maakt kans op mooie prijzen. Die worden op 11 september bekend gemaakt.

De zomerleesactie loopt van 1 juli t.e.m. 31 augustus. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan deelnemen. Ben jij een snelle lezer? Niets houdt je tegen om de reis meerdere keren te maken.

Laat je je graag verrassen? Dan kan je ook een verrassingsreis boeken. Vraag een verrassingspakket aan en we bezorgen je zes boeken passend bij de verschillende bestemmingen.Leesideeën vind je op www.boekenzoeker.be, op de website van de bib of via onze Facebookpagina.

We wensen jullie een goede leesreis!

Gepubliceerd op dinsdag 7 juli 2020 11.19 u.