Woensdagmarkt verhuist tijdelijk naar Industrielaan

Na wijs beraad besliste het marktcomité en het Lokaal Bestuur Torhout om de woensdagmarkt tijdelijk naar de Industrielaan en de parking De Mast te verhuizen.

De stadskernvernieuwing in Torhout geraakt op volle snelheid. Waar we in 2018 via een participatietraject gestart zijn met een ontwerp van een levendig stadsplein, zijn we nu op het moment gekomen dat de werken op de Markt effectief starten.

Vanaf maandag 20 september nemen archeologen en enkele werfploegen van de nutsmaatschappijen de Markt in. Ook de hoofdaannemer Persyn werkt zijn planning zoals voorzien af in de Kortemarkstraat en vanaf deze week ook in de Rijselstraat.

Torhout zet zich al jarenlang als marktstad op de kaart. De woensdagmarkt telt meer dan 80 kramen. Tijdens de werken in de stadskern zou de woensdagmarkt normaal eerst zone per zone verhuizen naar de zijstraten Ravenhofstraat, Blekerijstraat en parking Deprez. Het verschuiven van de zones zou maand per maand verschillen, wat voor de nodige verwarring zou kunnen zorgen bij de bezoeker. Daarom oordeelden het marktcomité en het Lokaal Bestuur Torhout dat het integraal verhuizen en samenhouden van de woensdagmarkt een betere optie is.

Aangezien de Industrielaan vanaf 22 september een doodlopende straat wordt door de wegenwerken aan de Noordlaan, biedt dit een opportuniteit om de woensdagmarkt in de Industrielaan en op de parking van De Mast te organiseren.

De verplaatste markt zal doorgaan op de nieuwe locatie vanaf 22 september 2021 tot half juli 2022.

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Kom je toch met de wagen? Parkeren doe je best op de parking van het zwembad, op de parking in de Karel de Goedelaan, de ‘s Gravenwinkelstraat of de Karel de Ghelderelaan.

Geraak je moeilijker ter plaatse? Gebruik dan de gratis shuttlebus!

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021 9.30 u.