Wereldmaand dementie, het WZC brengt deze problematiek onder de aandacht.

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus zet in september dementie in de kijker. De contactclowns van ‘Talking Stick’ komen twee maal op bezoek bij de bewoners van het WZC. Ook voor het brede publiek zijn er activiteiten om de problematiek van dementie en alzheimer onder de aandacht te brengen.

DE TREIN VAN EDGARD - ESCAPEGAME 

van 12 tot en met 17 september
De Box Cultuurcentrum de Brouckere
Met de escape game ‘De Trein van Edgard’ wil het lokaal bestuur mantelzorgers, professionelen en familieleden een ervaring bieden waardoor ze dementie beter begrijpen en kwalitatieve ondersteuning bieden. Aan de hand van raadsels en tips, die een link hebben met dementie, probeer je Edgard te ondersteunen en zijn levensverhaal juist te ordenen. Je hebt dertig minuten tijd. Na het spel zorgt een nabespreking voor nieuwe inzichten en krijg je heel wat praktische handvaten.


Per game kunnen 6 spelers deelnemen.
Kostprijs: 2 euro/persoon.
Niet rolstoeltoegankelijk.
Vormingsattest is mogelijk
Boek je plaatsje via:
https://forms.office.com/e/g2qqfb9g21

FILM: THE FATHER

21 september, Club de B - 20 uur met nabespreking in het cafetaria van het woonzorgcentrum.

In het drama speelt Anthony Hopkins een tachtigjarige man met dementie die zijn grip op de wereld is kwijtgeraakt. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter wat hem er alleen maar verwarder op maakt. Gaandeweg begint hij te twijfelen aan de mensen die van hem houden, maar ook aan zijn eigen verstand en zelfs aan zijn eigen realiteit.

Tickets: www.ccdebrouckere.be/gastvoorstellingen
Kostprijs: 2 euro

LEZING: DE KRACHT VAN LICHAAMSTAAL DOOR GRIET SPANHOVE

12 oktober - 20 uur, Club de B

De inzichten en ervaringen uit de kunst- en theaterpraktijk van Griet Spanhove wil ze doorgeven in deze lezing: de kracht van lichaamstaal, de kracht van 'het hier en nu', in het contact, de communicatie en de verbinding met mensen met dementie. Ze geeft concrete ideeën en/of vaardigheden die toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Deze lezing biedt de mogelijkheid om de vrijheid te vinden in de verbeelding en de vrijheid om de intuïtie te vertrouwen om oprecht contact te maken met mensen met dementie. Griet Spanhove is actrice,
regisseur en theaterdocente. Ze werkte twaalf jaar als ziekenhuisclown/contactclown in West-Vlaanderen en regisseert en begeleidt (semi-) professionele en amateurgezelschappen in de theaterwereld.


Tickets: www.ccdebrouckere.be/gastvoorstellingen
Kostprijs: 2 euro

Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 15.54 u.