Vrijwilligers gezocht voor Minder Mobielen Centrale en Similes

De Minder Mobielen Centrale is dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Daarnaast is Similes op zoek naar bewindvoerders. Heb je wat tijd vrij en ben je op zoek naar een nuttige invulling? Lees dan zeker verder.

Vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale

  • De Minder Mobielen Centrale is een vervoersdienst die werkt met vrijwillige chauffeurs. Zij brengen mensen die problemen hebben om zich te verplaatsen op hun bestemming.
  • Je rijdt met je eigen wagen, ontvangt een vergoeding van 0,35 euro per km en bent omnium verzekerd tijdens deze ritten.

Interesse? Mail naar sociaal.huis@torhout.be of bel 050 22 12 33.

Bewindvoerders voor Similes

  • Similes ondersteunt de familie en naasten van psychisch kwetsbare mensen. Sommige van deze mensen kunnen zelf hun goederen niet beheren en/of kunnen niet opkomen voor hun belangen. Hiervoor moeten ze een beroep doen op een bewindvoerder.
  • Je beheert het budget, je hebt regelmatig persoonlijk contact en je maakt jaarlijks een verslag op voor de vrederechter.
  • Similes geeft je een basisopleiding en coaching, zorgt voor contact met andere bewindvoerders en geeft een beperkte financiële vergoeding (na goedkeuring door de vrederechter).

Interesse? Mail naar martine.de.moor@similes.be of bel 016 24 42 06. Of mail naar femke.wardenier@cawnoordwestvlaanderen.be of bel 0473 12 26 82.

Gepubliceerd op woensdag 5 oktober 2022 9.12 u.