Verwarmingspremie van 100 euro - vraag ze aan!

Met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd besliste de federale regering om een verwarmingspremie van 100 euro toe te kennen aan houders van een residentieel elektriciteitscontract.

De federale verwarmingspremie wordt eenmalig en per gezin met een residentieel elektriciteitscontract uitgereikt. De premie geldt enkel voor de woonplaats.

Via deze maatregel wil de federale regering zoveel mogelijk burgers financieel steunen voor de toegenomen verwarmingskostprijs van hun woning, onafhankelijk van de gebruikte verwarmingsbron (stookolie, aardgas, warmtepomp op elektriciteit,...).

Op jou van toepassing? Controleer met de online-toepassing van de FOD Economie

Je krijgt de federale verwarmingspremie automatisch als je van je elektriciteitsleverancier een voorschot- of afrekeningsfactuur ontvangt.

Het automatiseringsproces is gebaseerd op een uitwisseling van gegevens tussen de FOD Economie, de elektriciteitsleveranciers en het Rijksregister. De FOD Economie heeft eenĀ online-toepassing ontwikkeld waarmee je kan zien of je de premie van 100 euro automatisch ontvangt van je leverancier.

Ontvang je de premie niet automatisch? Vraag hem voor 14 oktober 2022 aan bij de FOD Economie.

Lees hier hoe je je aanvraag kan indienen

Gepubliceerd op donderdag 4 augustus 2022 11.30 u.