Veilig sporten doe je zo!

Na een lange periode van sluiting zijn de deuren van de sporthal, het sportstadion en het zwembad terug open voor verenigingen en individuele bezoekers. We zijn blij jullie terug te mogen verwelkomen! Om het veilig te houden voor sporters en medewerkers gelden een aantal voorzorgsmaatregelen. Lees deze goed na of neem contact op met de sportdienst. 

Richtlijnen voor bezoekers

Sporten kan enkel na reservatie:

 • Sportclubs (maximum 50 deelnemers, trainer inbegrepen) nemen contact op met de sportdienst via sport@torhout.be )
 • Individuele sporters reserveren vooraf of kopen een ticket aan via de webshop
 • Kleedkamers, douches en cafetaria blijven gesloten tot 15 juli (behalve in het zwembad), de toiletten kunnen wel gebruikt worden.
 • Sportmateriaal wordt niet uitgeleend. Reinig je eigen materiaal voor je het doorgeeft aan de volgende ploeg.
 • Sporters brengen eigen drinkfles met water mee. Er kan bijgevuld worden aan het watertappunt of frisdrank gekocht worden aan de frisdrankautomaat. Vermijd echter heen en weer geloop in de gangen en volg het aangegeven traject.
 • Kom maximum 5 minuten voor aanvang van de activiteit naar het sportcentrum en verlaat de accommodatie onmiddellijk na het sporten. Blijf niet hangen!
 • Om zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer te maken, is een circulatieplan opgesteld. Gelieve dit circulatieplan dan ook stipt te volgen.
 • Wie ziek is, blijft thuis!
 • Toezicht en EHBO vind je bij de toezichter of de redder.
 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand! 
 • Bij aankomst verplicht je handen ontsmetten of wassen met water en zeep

Lees hier ook zeker de gedragscode voor sporters na, opgesteld door Sport Vlaanderen.

Wij wensen jullie veel sportplezier!

Vanaf 1 juli: 50 personen en zittend publiek

Vanaf 1 juli zal sporten in groep wel kunnen met 50 personen en is zittend publiek ook welkom. Verenigingen die na 1 juli de cafetaria wensen uit te baten zullen hiertoe ook de kans krijgen maar zullen moeten voldoen aan de vereisten die ook voor horeca-uitbatingen worden opgelegd.

Circulatieplannen

Om alles veilig te laten verlopen werden er circulatieplannen opgesteld.

 • Bezoekers van De Mast komen binnen via de hoofdingang van de Mast en verlaten de zaal terug via de nooduitgang aan de andere kant van de zaal in het sas tussen de Mast en sporthal A. Klik hier voor het circulatieplan van de Mast.
 • Bezoekers voor de sporthallen A, B, dojo en powerzaal, komen binnen via de hoofdingang van sporthal B. De zaalwachter zal hen daar de weg wijzen naar de verschillende lokalen en iedereen verlaat de sporthal via de hoofdingang van sporthal A. Klik hier voor het circulatieplan van de sporthallen.
 • Bezoekers van het zwembad:
  * clubs volgen de gemaakte afspraken
  * individuele bezoekers melden zich aan bij de kassa met hun online ticket en/of beurtenkaart. Aan de kassa krijg je een nummer voor je kleedhokje en vestiairekastje toegewezen. Je gebruikt zowel vóór als na de zwembeurt hetzelfde kleedhokje en hetzelfde vestiairekastje.

Op die manier moeten zo weinig mogelijk mensen elkaar kruisen en is er zo goed als overal eenrichtingsverkeer.

Welkom terug in het zwembad

Het personeel van het zwembad staat te popelen om iedereen vanaf woensdag 1 juli opnieuw te verwelkomen. Het aantal bezoekers wordt gelimiteerd in tijd en in aantal. Op deze manier kan ieders zwembeurt veilig verlopen.

 • Van maandag tot en met zaterdag van 14 tot 15.30 uur kan je in het zwembad terecht voor het spelenbad.
 • Recreatief zwemmen kan van maandag tot vrijdag van 18 tot 19.30 uur. Op donderdag kan je recreatief zwemmen in de ochtend van 8 tot 9.30 uur. Op zaterdagen en zondagen is er recreatief zwemmen van 10.15 tot 11.45 uur.
 • Voor baantjeszwemmen kan je op dinsdagen en vrijdagen van 20 tot 21 uur en op zondagen van 8 tot 9.30 uur terecht in het zwembad.

Een ticket kopen is verplicht en kan via de webshop. 

Reserveer je tickets voor het zwembad

Vergeet niet om je ticket en gepast geld mee te brengen voor je kleedkastje (1 euro) of de zwembad- en de frisdrankenautomaat. Er wordt tijdelijk geen geld gewisseld aan de kassa. Enkel aansluitende zwemkledij is toegestaan in het zwembad.

Aan de kassa krijgt u één nummer dat u toegewezen wordt voor het gebruik van een kleedhokje en vestiairekastje, na het zwemmen gaat u terug naar uw eigen kleedhokje. Na elk blok zwemmen worden de kleedhokjes en kastjes gepoetst en ontsmet.

Er zijn tijdelijk ook geen kapstokken beschikbaar omwille van hygiënische redenen.

Kom ten hoogste 5 minuten vóór de start van de zwembeurt naar de kassa. Komt ten laatste 30 minuten voor het einde van de zwembeurt naar de kassa.

Beste sporter

Net als de rest van de wereld wordt Vlaanderen bedreigd door een coronavirus dat al duizenden levens heeft gekost. Zonder de maatregelen van de overheid en zonder de inspanningen die we zelf hebben geleverd, zouden nog veel meer mensen gestorven zijn. Ook de sport werd aan banden gelegd. We zitten nu in de fase dat het virus uitdooft, maar als we niet oppassen, dan zal het vast en zeker opflakkeren.

Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid maar ook ons geestelijk en sociaal welzijn. Daarom hebben de verantwoordelijken van de sportsector er ook op aangedrongen mensen geleidelijk weer meer kansen te geven om zich sportief uit te leven. Dat proces is nu aan de gang. We hebben al meer sportieve mogelijkheden dan enkele weken geleden, gelukkig maar.

Toch moeten we er samen voor zorgen dat de sportwereld niet de aansteker van een nieuwe Coronapiek wordt. Zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen Covid-19 zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle sporters en alle sportbegeleiders om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.

Hoe je ook sport, het belangrijkste is dat je thuis blijft als je mogelijke Coronasymptomen hebt en dat je voor, tijdens en na het sporten anderhalve meter afstand houdt. Doe dat voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van je medesporters en alle mensen met wie je in contact komt.

Sporten is inderdaad belangrijk maar niet belangrijk genoeg om mensenlevens te riskeren.