Veilig sporten doe je zo!

VEILIG SPORTEN DOE JE ZO!

Richtlijnen voor bezoekers

Ook in Coronatijden verwelkomt het team van de dienst sport jou graag. 
Wil je zwemmen, een sportterrein huren of deelnemen aan een sportkamp of een lessenreeks, dan vragen we jou om via de webshop te reserveren.

Om het veilig te houden voor sporters, publiek en medewerkers gelden de gedragscodes, die werd opgesteld door Sport Vlaanderen.

Zwembad

Het personeel van het zwembad staat te popelen om jou te verwelkomen.
Het aantal bezoekers wordt gelimiteerd in tijd en in aantal. Op deze manier kan ieders zwembeurt veilig verlopen.

 • Tijdens het schooljaar kan je op woensdag- (14.30 - 16u) en zaterdagnamiddag (15 - 16.30u) naar het spelenbad komen. 
  Tijdens de schoolvakanties kan je van maandag tot en met zaterdag van 14 tot 15.30 uur kan je in het zwembad terecht voor het spelenbad.
 • Recreatief zwemmen kan op maandag en dinsdag van 18.30 tot 19.30u. Op woensdag van 17 tot 18.30u, op donderdag 18 tot 19u en vrijdag van 18 tot 19.30u. Op zaterdagen 13.30 tot 14.30u en zondagen is er recreatief zwemmen van 10.15 tot 11.45 uur.
 • Voor baantjeszwemmen kan je op dinsdagen en vrijdagen van 20 tot 21 uur en op zondagen van 8 tot 9.30 uur terecht in het zwembad.
 • Vroege vogels kunnen op dinsdag van 7.30 - 8.30u en op vrijdag van 7 tot 8.30u baantjeszwemmen.
 • Doelgroepenzwemmen:
  hydrobic
  kan je op vrijdag om de twee weken volgen van 15.15 tot 16.15 uur. Reserveer je plaats en breng je 'beweeg-je-fit kaart' mee naar het zwembad. Seniorenzwemmen kan wekelijks op het zelfde uur. Hiervoor moet je een ticket reserveren.
  Ook zwemmen voor mensen met een beperking en zwemmen voor mensen met en na kanker moet via deze weg gereserveerd worden. (donderdagen 16 - 17 uur)

Vergeet niet om je ticket en gepast geld mee te brengen voor je kleedkastje (1 euro) of de zwembad- en de frisdrankenautomaat. Er wordt tijdelijk geen geld gewisseld aan de kassa. Enkel aansluitende zwemkledij is toegestaan in het zwembad.

Reserveer je tickets voor het zwembad

Verhuur sportterrein

Voor een aantal sporten kan je makkelijk online reserveren. De tennisvelden, beachvolleybalveld en het kunstgrasveld, een zaalvoetbalterrein of basketbalveld kan je makkelijk digitaal reserveren. Voor het gebruik van de terreinen voor langere periode en voor wedstrijden en competities neem je contact op met de sportdienst.

Reserveer een zaal of terrein

Seniorensport

Voor de fitheidsgym en krachtraining is het belangrijk om vooraf je plaatsje te reserveren. Dit kan via onderstaande link. Breng je 'beweeg-je-fit kaart' mee naar de les voor de betaling.

Reserveer je plaats voor seniorensport

Sportkampen en lessenreeksen

De sportdienst organiseert

 • Sportlessenreeksen Multimove
 • Sportkampen voor kinderen tijdens de schoolvakanties
 • Zwemlessen voor kinderen en volwassenen
 • Fietslessen voor kinderen en volwassenen
 • Eénmalige sportactiviteiten

Zodra een activiteit online staat, kan je via onderstaande knop inschrijven

Schrijf in voor een lessenreeks of sportkamp

Circulatieplannen

Om alles veilig te laten verlopen werden er circulatieplannen opgesteld.

 • Bezoekers van De Mast komen binnen via de hoofdingang van de Mast en verlaten de zaal terug via de nooduitgang aan de andere kant van de zaal in het sas tussen de Mast en sporthal A. Klik hier voor het circulatieplan van de Mast.
 • Bezoekers voor de sporthallen A, B, dojo en powerzaal, komen binnen via de hoofdingang van sporthal B. De zaalwachter zal hen daar de weg wijzen naar de verschillende lokalen en iedereen verlaat de sporthal via de hoofdingang van sporthal A. Klik hier voor het circulatieplan van de sporthallen.

Op die manier moeten zo weinig mogelijk mensen elkaar kruisen en is er zo goed als overal eenrichtingsverkeer.

Beste sporter

Net als de rest van de wereld wordt Vlaanderen bedreigd door een coronavirus dat al duizenden levens heeft gekost. Zonder de maatregelen van de overheid en zonder de inspanningen die we zelf hebben geleverd, zouden nog veel meer mensen gestorven zijn. Ook de sport werd aan banden gelegd. We zitten nu in de fase dat het virus uitdooft, maar als we niet oppassen, dan zal het vast en zeker opflakkeren.

Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid maar ook ons geestelijk en sociaal welzijn. Daarom hebben de verantwoordelijken van de sportsector er ook op aangedrongen mensen geleidelijk weer meer kansen te geven om zich sportief uit te leven. Dat proces is nu aan de gang. We hebben al meer sportieve mogelijkheden dan enkele weken geleden, gelukkig maar.

Toch moeten we er samen voor zorgen dat de sportwereld niet de aansteker van een nieuwe Coronapiek wordt. Zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen Covid-19 zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle sporters en alle sportbegeleiders om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.

Hoe je ook sport, het belangrijkste is dat je thuis blijft als je mogelijke Coronasymptomen hebt en dat je voor, tijdens en na het sporten anderhalve meter afstand houdt. Doe dat voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van je medesporters en alle mensen met wie je in contact komt.

Sporten is inderdaad belangrijk maar niet belangrijk genoeg om mensenlevens te riskeren.