Update 7 april, maatregelen corona, bijsturing recreatieve activiteiten

Tot nog toe was het niet toegestaan om de auto te nemen voor recreatieve activiteiten, bijvoorbeeld om naar het bos te gaan iets verder uit de buurt van je woning. De federale crisiscel stuurde die maatregelen gisteren bij.

Wie mag de auto nemen?

Verplaatsingen met de auto voor recreatieve activiteiten zijn voortaan toegestaan voor:

  • Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar. De regel geldt voor het hele gezin, ook al is maar één kind vijf jaar of jonger. 
  • Personen met een beperkte mobiliteit (met inbegrip van ouderen en zwangere vrouwen).
  • Begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking.

Fysieke activiteiten en wandelingen worden aangemoedigd mits men rekening houdt met de social distancing maatregelen. Ga dus:

  • alleen,
  • samen met je gezinsleden (die onder hetzelfde dak wonen)
  • of met ten hoogste één andere persoon van buiten je gezin (steeds dezelfde persoon, niet uit een risicogroep).

Wat mag je doen?

Fysieke activiteiten (wandelen, lopen of fietsen) waren al toegelaten, mits rekening gehouden wordt met de social distancing maatregelen. De aangepaste maatregelen stellen dat: voor de activiteiten enkel rijwielen (met inbegrip van elektrische fiets) en niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen mogen worden gebruikt. Skaten, rolschaatsen of steppen zijn nu dus ook toegelaten. 

Hoe lang is het toegelaten?

Deze activiteiten zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Na de uitoefening van de activiteiten moet men terugkeren naar huis.

In beweging blijven

Tijdens de activiteiten moet men in beweging blijven. Het is bijvoorbeeld verboden om in de parken te gaan zitten, te picknicken of te zonnebaden. Ook hier wordt tolerantie aan de dag gelegd t.o.v. zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een beperking.

De referentiewebsite voor informatie over corona blijft www.info-coronavirus.be.

Op de website van de provincie West-Vlaanderen www.west-vlaanderen.be/crisiswvl vind je antwoorden op specifieke vragen van West-Vlaamse burgers.

Voor vragen over de Torhoutse dienstverlening, bel 050 22 11 22 of mail info@torhout.be

Alle Torhoutse communicatie over deze crisis wordt gebundeld op www.torhout.be/samentegencorona

Gepubliceerd op dinsdag 7 april 2020 9 u.