Update 6 oktober, Aanpassing bezoekregeling Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Naar aanleiding van het toenemende aantal besmettingen met COVID-19 in Torhout, wordt de bezoekregeling in het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus, vanaf 7 oktober, teruggeschakeld naar fase oranje.

Dit houdt in dat de bewoners enkel nog 2 (vooraf geregistreerde) bezoekers op de eigen kamer mogen ontvangen.

2 vaste bezoekers per bewoner

In fase oranje worden de deuren niet meer voor iedereen open gezet. Het bezoek wordt beperkt tot 2 vaste bezoekers (altijd dezelfde) per bewoner. De bezoekers moeten op voorhand geregistreerd worden en enkel deze 2 personen kunnen een kamerbezoek brengen. Registreren kan via het onthaal van het woonzorgcentrum (onthaal.woonzorgcentrum@torhout.be of 050 22 12 22).

Voor wie niet geregistreerd is als vaste bezoeker, worden vanaf zaterdag 10 oktober de praattafels opnieuw ter beschikking gesteld. Praattafels kunnen vanaf dan gereserveerd worden voor een bezoek op zaterdag of woensdag.

Klik hier om een praattafel te reserveren

Moeite om een praattafel te boeken? Klik hier om de handleiding te downloaden.

Strikte voorwaarden

Om alles veilig en vlot te laten verlopen werden een aantal richtlijnen uitgewerkt:

  • Aan de bezoekers wordt gevraagd om van bij aankomst een eigen chirurgisch mondmasker te dragen. Stoffen mondmaskers zijn niet toegelaten.
  • Handhygiëne is cruciaal. Handen moeten ontsmet worden bij aankomst en ook doorheen het gebouw werd op verschillende locaties ontsmettingsalcohol voorzien.
  • Bij aanmelding aan het onthaal worden de nodige gegevens in kader van contactonderzoek opgevraagd.
  • De afstand tot andere bezoekers en medewerkers moet maximaal bewaard worden.
  • Het bezoek wordt ontvangen in de eigen kamer, deuren en ramen worden bij voorkeur geopend tijdens het bezoek. Indien het weer het toelaat, kan het bezoek ook doorgaan in de tuin van het woonzorgcentrum.
  • Bezoek kan enkel als je in de laatste 14 dagen geen symptomen hebt gehad die kunnen wijzen op covid-19 en niet in contact bent geweest met een positief geteste coronapatiënt.
Gepubliceerd op dinsdag 6 oktober 2020 11.25 u.