Update 5 mei, mondmaskers voor elke inwoner. Ook bedrijven en instellingen worden geholpen.

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 24 april werd aangekondigd dat het dragen van (stoffen) mondmaskers een belangrijke rol zal spelen bij de versoepeling van de maatregelen.

Het Lokaal Bestuur Torhout deed ondertussen het nodige om de Torhoutse burgers te voorzien van een mondmasker. Heb je geen masker ontvangen of klopt er iets niet met je levering, mail dan naar mondmaskers@torhout.be.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer voor iedereen vanaf 12 jaar. Op de werkvloer is een mondmasker verplicht waar de afstand (1,5 meter) niet gegarandeerd kan worden.

Mondmaskers voor elke Torhoutenaar

Het lokaal bestuur voorziet elke Torhoutenaar vanaf 6 jaar van een wasbaar herbruikbaar mondmasker. De mondmaskers werden op naam verdeeld, met duidelijke richtlijnen voor een correct gebruik en onderhoud. De mondmaskers zijn voorzien van een opening waar een filter in geplaatst kan worden.

Zelf stoffen mondmaskers maken

Wil je zelf nog bijkomende mondmaskers maken? Steek je handen uit de mouwen en kruip achter je naaimachine maar voor je begint: hygiëne is alles! Was je handen, zorg dat je naaimachine zo proper mogelijk is én draag tijdens het maken zelf jouw eerste zelfgemaakt mondmasker. Surf naar www.maakjemondmasker.be. Op deze website van FOD Volksgezondheid vind je een uitgebreide handleiding met richtlijnen én een patroon voor het naaien van mondmaskers.

Mondmaskers voor de bedrijven en instellingen

Naast de inwoners van de stad wil het lokaal bestuur ook de bedrijven en instellingen helpen in hun zoektocht naar kwalitatieve mondmaskers. Daarom bestelde de stad 250.000 chirurgische mondmaskers. Deze worden tegen kostprijs ter beschikking gesteld aan Torhoutse bedrijven en instellingen (zoals o.a. de scholen). Door het zelf ter beschikking stellen van chirurgische mondmaskers aan bedrijven en instellingen zorgen we voor een grote, betrouwbare voorraad in Torhout tegen redelijke prijzen.

Bedrijven of instellingen die mondmaskers willen bestellen, kunnen dat via www.torhout.be/mondmaskers-voor-ondernemingen.

Torhout Handelt! helpt lokale handelaars

Ook Torhout Handelt!, het samenwerkingsverband tussen de stad en lokale handelaars, wil de Torhoutse handelszaken stimuleren om veilig terug op te starten. Hiervoor stelde het 100 'coronakits' samen, startpakketten om vanaf 11 mei veilig aan de slag te kunnen. Klik hier voor meer info. 

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020 11.14 u.