Update 28 april, WZC Sint-Augustinus, resultaten testing personeel en bewoners

Alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum werden ondertussen getest. We kunnen voorzichtig positief zijn over de resultaten. Ondertussen zijn de eerste besmette personeelsleden ook terug aan het werk. Helaas hebben we in de afgelopen dagen ook afscheid moeten nemen van 2 bewoners.

Geen bijkomende bewoners positief, wel 5 medewerkers

We kunnen opnieuw spreken van een kwetsbaar tussentijds succes. Het resultaat van de globale testing kunnen we los van de individuele besmetting zeer hoopgevend noemen. 93% van onze bewoners en personeel zijn op dinsdag 21.04 negatief getest op Covid-19. We missen op dit moment nog het resultaat van 10 bewoners. Zij werden op maandag 27 april opnieuw getest en hun contactpersonen werden hiervan ingelicht. Uit de resultaten van die globale testing blijkt dat de strikte procedures en werkvoorschriften die we samen opgesteld hebben met de Coördinerend Raadgevend Arts (CRA), AZ Delta en de huisartsenkring Torhout er voor hebben gezorgd dat er tot op heden geen bijkomende besmettingen zijn gekend bij de bewoners. Een resultaat die enkel mogelijk is door de niet aflatende en doortastende inzet van al onze medewerkers. We zijn hier bijzonder fier op.

Herstelde personeelsleden terug aan het werk

De eerste personeelsleden die besmet werden met covid-19 zijn hersteld en kunnen we opnieuw welkom heten op de werkvloer.

Helaas ook minder goed nieuws

Zowel vorige vrijdag als gisteren moesten we opnieuw afscheid nemen van twee bewoners. Eén van de overleden bewoners verbleef momenteel op de cohorte-afdeling. De tweede bewoner was opgenomen in het ziekenhuis. De familie heeft in alle sereniteit afscheid kunnen nemen van hun familielid. We wensen hen dan ook onze oprechte deelneming.

Daarnaast kwam de vaststelling dat er bijkomend 5 personeelsleden positief getest werden op covid-19. Het volledige zorgteam en directie leven sterk mee met de getroffen collega's. We wensen hen, hun familie en hun collega's dan ook veel sterkte en duimen allen voor een spoedig herstel.

Het volledige team van het woonzorgcentrum houdt vol en doet er alles om dit samen te overwinnen.

Gepubliceerd op dinsdag 28 april 2020 16 u.