Update 24 maart, afvalophaling blijft doorgaan

Afvalophaler Mirom bevestigde onze diensten dat de afvalophaling blijft doorgaan zoals vermeld op de afvalkalender.

Ook voor wie een tuinafvalbak heeft, gaat de ophaling door.

Voor de laatste info m.b.t. afvalophaling verwijzen we graag door naar de website van Mirom.

Klik hier om naar de website van Mirom te gaan

Recyclagepark gesloten

Door de opgelegde maatregelen zijn we voorlopig verplicht om het recyclagepark gesloten te houden, al wordt er vanuit het stadsbestuur volop gezocht naar alternatieven. We houden jullie op de hoogte i.v.m. de verdere ontwikkelingen.

Wat met grasafval?

Controles op sluikstort gaan door

Het recylagepark blijft gesloten, maar afval op straat, bij een glasbol of textielcontainer achterlaten is en blijft sluikstort. Er zal nog steeds gecontroleerd worden en wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

Klik hier om te zien wat je wél met je afval kan en mag doen.

Hamster geen afvalzakken, er is voorraad genoeg

Hoewel er geen enkele reden toe is, wordt er dezer dagen in heel wat supermarkten gehamsterd. Voedingsmiddelen, toiletpapier... noem maar op. Niet nodig, want de winkels en distributeurs benadrukken dat er geen schaarste is en dat we in ons land over voldoende voorraad beschikken. Er is hoogstens het probleem dat het personeel de rekken niet tijdig aangevuld krijgt.

Ook wat de restafvalzakken betreft, stelt MIROM ons gerust. Er zijn voldoende voorraden van restafvalzakken aanwezig en de winkelpunten die een bestelling plaatsen, worden nog vlot bediend. Hun chauffeurs zorgen dat alle verkooppunten die extra dozen bestellen hun levering snel ontvangen. 

Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 10.22 u.