Update 23 maart, oproep mondmaskers en overalls

Om ervoor te zorgen dat er de komende weken veilig kan blijven gewerkt worden, doen we nogmaals een oproep om beschikbare mondmaskers en overalls binnen te brengen in het stadskantoor. Deze zijn o.a. bedoeld voor de veiligheidsdiensten en het verzorgend personeel.

Welke mondmaskers?

Het gaat om mondmaskers van het type FFP2 en FFP3, met of zonder ventiel. Zie ook de afbeelding hieronder. Dit zijn gekeurde maskers die volledig afsluiten en voldoen aan de veiligheidsnormen. De fabrikant of het merk zijn niet van belang.

FFP2 en FFP3-mondmaskers worden gedragen wanneer de gebruiker in direct contact staat met patiënten met een vermoedelijke of bevestigde besmetting van COVID-19. Deze maskers worden dus in eerste instantie gebruikt door dokters en de veiligheidsdiensten.

Dit soort maskers is onder meer terug te vinden in bouw-, hout en elektriciteitssectoren en roepen dan ook alle zelfstandigen in Torhout op om zoveel mogelijk FFP2-maskers binnen te brengen in het stadskantoor.

Welke overalls?

We zoeken voornamelijk overalls die het lichaam zo goed mogelijk beschermen. De typische schildersoveralls zijn ideaal.

Mondmaskers en overalls binnenbrengen

Beschik je over mondmaskers die voldoen aan bovenstaande voorwaarden of over overalls type schildersoverall? Dan kan je die elke werkdag tussen 13u30 en 16 uur bezorgen in het stadskantoor (aanbellen aan de hoofdingang).

 

Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 17.48 u.