Update 20 maart, maatregelen corona

Wij volgen het advies van de Vlaamse en Federale overheid verder op en bij wijzigingen worden de genomen maatregelen bijgestuurd en aangepast.

Bescherm jezelf en je omgeving en volg deze maatregelen strikt op!
Naast dicht contact vermijden, blijft het uiteraard belangrijk om de basishygiënemaatregelen nauwgezet in acht te nemen. Deze blijven onder andere:

  • Je handen wassen met zeep
  • Papieren zakdoeken gebruiken en meteen weggooien
  • Hoesten en niezen in je elleboog

Raadpleeg je huisarts telefonisch bij de minste twijfel. Enkel zo kan iedereen zijn steentje bijdragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Coronawachtpost De Mast opgericht en operationeel

De Torhoutse huisartsen engageren zich om samen met het Lokaal Bestuur Torhout en AZ Delta om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf gisteren, 18 maart is er in De Mast een coronawachtpost operationeel. Hier komen patiënten terecht die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, na telefonisch contact met hun huisarts. Zo moeten ze niet in de wachtzaal bij de dokter gaan zitten, en evenmin naar een overvolle spoedafdeling gaan.

Het is niet de bedoeling dat mensen met symptomen rechtstreeks naar de coronawachtpost komen, dit kan enkel na telefonisch contact met de huisarts. Zonder afspraak krijgt men geen toegang!

Voor meer info over de coronawachtpost klik hier

Vrijwilligers aanmelden via vrijwilligers@torhout.be

Vrijwilligers zijn steeds welkom om de dienstverlening binnen het Lokaal Bestuur mee te garanderen en om de kwetsbaren in onze maatschappij mee te ondersteunen, ook voor onze sociale noodlijn kunnen we steeds vrijwilligers gebruiken. Wil je je steentje bijdragen, mail naar vrijwilligers@torhout.be.

Algemene info over corona

Vermits het om een federale fase gaat, ligt de lead van de communicatie voor de burger bij de nationale overheid. Op nationaal niveau zijn volgende telefoonnummers beschikbaar voor burgers met vragen

- Voor vragen over gezondheid en openbare orde : 0800/14.689

- Voor vragen over economie : 0800/120.33

De referentiewebsite voor informatie over corona blijft www.info-coronavirus.be.

Op de website van de provincie West-Vlaanderen www.west-vlaanderen.be/crisiswvl vind je antwoorden op specifieke vragen van West-Vlaamse burgers.

Voor vragen over de Torhoutse dienstverlening, bel 050 22 11 22 of mail info@torhout.be

Alle Torhoutse communicatie over deze crisis wordt gebundeld op www.torhout.be/samentegencorona

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 18.34 u.