Update 17 april - Bemoedigend resultaat coronatesten in WZC

De voorbije dagen zijn alle 172 bewoners van het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus getest op Covid-19. Er is 1 bijkomende bewoner positief getest. Deze bewoner verblijft ondertussen op de cohorte-afdeling in het Woonzorgcentrum. De familie van de betrokken bewoner is hiervan ingelicht.

Tot nu toe zijn 13 besmettingen vastgesteld in WZC Sint-Augustinus, 11 bewoners verblijven in de speciale cohorte zorgafdeling, 1 bewoner is in het ziekenhuis en van 1 bewoner hebben we helaas afscheid moeten nemen.

De bewoners van de afdelingen op het gelijkvloers en eerste verdieping zijn allen negatief getest. Het is een kwetsbaar tussentijds succes, we houden onder deze extreme omstandigheden vol en blijven er met alle medewerkers voluit voor gaan.

In nauw overleg met de Co√∂rdinerend Raadgevend Arts, de huisartsenkring en AZ Delta zijn we gestart met een pre-cohorte afdeling zodat we snel en efficiënt de bewoners met en zonder symptomen van elkaar kunnen afzonderen, waar ze zo snel mogelijk op Covid-19 getest worden. Na 2 negatieve testen met minimaal 48 uur tussen kunnen ze terugkeren naar hun kamer waar ze nog 7 dagen in quarantaine verblijven. Met de huisartsenkring is een beurtrol afgesproken zodat dagelijks een arts de pre-cohorte en de cohorte opvolging bezoekt om onze bewoners van dichtbij medisch op te volgen. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste methode is om verdere besmettingen te voorkomen.

Vandaag hebben we het nieuws ontvangen van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat ons Woonzorgcentrum geselecteerd is om volgende week al zijn bewoners en personeel te testen.

Verdere informatie wordt ons nog bezorgd, we houden jullie verder nog op de hoogte.

We bedanken de CRA, de huisartsenkring en AZ Delta voor hun steun.

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020 12.30 u.